• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4b. Projekt / wniosek przyjęty Ustawa o stopniowym podupadaniu nieaktywnych folwarków
>Ja też chyba mogę głosować, nie?

Każda obywatelka może, obywatel jakoby też.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Przeciw
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Przeciw.

Jeśli takim kijem będziecie mnie traktować, to będę logował się raz w miesiącu i raz w miesiącu pisał post (tylko w swoim lennie).
Zgodnie z tym co mówi linia partii, oczywiście głosuję ZA.
Widzę, że ktoś zbyt zafascynował się sarmackim Przepadem...
(-) mgr net Ola Kaarina Isadora Helyanve van Hälsing-Scraw de Cubalibre-Adamas et Marcjan-Chojnacka

Kwestorka w Baridasie, Cesarzowa Tuolelenkki, Dziedziczka Tirecji, Arcyksiężna Egerloon, Diuczessa Jajeczka, Baronowa Sint Arco, Hrabina Litawy, Szlachetna Dama w Ardemii, Lady Admiralicji.
> Widzę, że ktoś zbyt zafascynował się sarmackim Przepadem...

Bardziej dawnymi wandejskimi planami wygasania tytułów.

Also o, żyjesz.
Kończę głosowanie.

Głosowało 9 osób.
ZA było 5 osób.
PRZECIW były 4 osoby.

Zgromadzenie ustawę przyjęło (szlag!).

Panią Prezydent proszę o podpisanie ustawy, a Radzie Republiki przypominam o 48 godzinach na weto.

A ja idę porzucać czymś z wściekłości.
Trochę w tym Twojej winy Joahimie... na przyszłość proponuję przedłużać debaty, gdy są takie kontrowersje. Da to czas na złożenie poprawek lub przekonanie wnioskodawcy do autopoprawek. Pamiętam, że część z nas to dorośli i pracujący ludzie...  w tygodniu z czasem bywa różnie. Nie zdążyłem z poprawkami, które (co już ustaliłem) nie budziły by sprzeciwu wnioskodawcy. 

No cóż... będzie jak w realu, jak za obecnej władzy - ledwo ustawa wejdzie w życie to od razu poprawki...  Big Grin
>Trochę w tym Twojej winy Joahimie... na przyszłość proponuję przedłużać debaty, gdy są takie kontrowersje.

Będę pamiętał.
Za chwilę podpiszę ustawę i wstawie do biuletynu. Mam nadzieje, że RR nie zawetuje i za 48 godzin proponuje zaproponować nowelizacje ustawy zgodnie z poprawkami.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości