• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zamówienie dla Armii Secesyjnej Republiki Westland
W imieniu Secesyjnej Republiki Westland składam zamówienie dla armii.

Zamawiamy 2 samoloty szturmowe A-2 oraz 3 lekkie myśliwce typu F-1

W zamian możemy zaproponować 15 tysięcy ton węgla Westlandzkiego które zostało wydobyte w kopalni w Północnym Kentucky lub opcjonalnie ropę. Jestem otwarty na wszelakie negocjacje.
(-) Aleksander Novak
[Obrazek: SR-WESTLAND.png][Obrazek: antipixel_zpviw.png]
Kilka pytań:

1. Gdzie leży ta cała Secesyjna Republika Westland?

2. Jaki jest lotniczy znak rozpoznawczy tego kraju oraz jak wygląda jego flaga?

3. Węgla mi nie potrzeba, nie używam, ropy mam pod dostatkiem z wydobycia w morzu koło Wysp Przyjaźni... ale jak dostane link do tego kraju, to sobie obejrzę i zastanowię się co by mi się przydało.
To tak forum jest tu: http://www.zpviw.ct8.pl/forum/index.php

Republika leży tutej:
[Obrazek: mapkalolo.png]
[Obrazek: MAPA_WESTAMU.png]

znak rozpoznawczy to ten:
[Obrazek: C.png]
(-) Aleksander Novak
A to coś ma jakąś flagę? Czy używacie wspólnej - bo na tym forum jest tylko flaga Zjednoczonego Państwa Voxlandu i Westlandu?
W Konstytucji jest taka 
[Obrazek: 82547_westland.png]

Ale flagi są różne ważne by było niebieskie tło i żółty krzyżyk obrócony tak jak widać tak jak w flagi konfederacji ameryki
(-) Aleksander Novak
OK. Rozumiem. 

Pytanko czy ten znak lotniczy gdzieś już unormowałeś i opisałeś? Bo przyznam, że dla większej jego czytelności dobrze by było pogrubić te białe pasy oraz zrobić delikatną białą obwódkę do stosowania w przypadku malowania tego na ciemnym tle. Dostępu do morza nie macie, teren z tego co wiem raczej zalesiony, a więc barwy raczej w odcieniach zieleni itd. Pomalowanie czegoś takiego na ciemnym tle spowoduje nieczytelność.

Inna sprawa, że można by ten znak rozwiązać jeszcze nico inaczej... skoro widzę jakieś odniesienia amerykańskie to może takie prostokątne "wypustki" na znaku oraz malowania niesymetryczne? 

Chcesz na próbę najpierw modyfikację znaku?
Oczywiście można zmodyfikować i poprawić. Wcześniej sobie go dawałem do skina w war thunder Big Grin a z tymi wypustkami to ma Pan na myśli te cośki co są na herbie Chorwacji?
(-) Aleksander Novak
Taka szybka modyfikacja...

[Obrazek: IOktOYS.png]

Od góry:

1. Poprawione kolory (identyczne jak na fladze), nieco pogrubione pasy oraz dodana niewielka obwódka w kolorze pasów, aby znak był czytelniejszy na ciemnych powierzchniach.

2. Dodane "skrzydła" znaku.

3. Znak ze skrzydłami, ale z lekko skróconymi pasami - moim zdaniem wyglądają lepie niż te dochodzące do krawędzi znaku.
Cóż widać że zrobione trochę na oko ale może jak najbardziej być Wink
(-) Aleksander Novak
Tylko, który wybierasz?

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości