26-05-2020 22:46
riposare in pace
|
Wieści z zagranicy
|
|
26-05-2020 22:46
riposare in pace
27-05-2020 09:05
Cytat:Myślę, że sami Suderlandczycy mając na uwadzę naszą przyjaźń, zaczną się udzielać w Bialenii - w kraju gdzie trawa jest najzieleńszaW górach Anatolii znajdzie się miejsce na suderlandzkie Bariloche.
27-05-2020 09:21
Z mojej strony chętnie wspomogę ochronę dorobku Suderlandu w zakresie jaki Suderlandczycy by pragneli.
![]() Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB
27-05-2020 09:46
Dramat. To jest kurwa dramat.
27-05-2020 11:08
Nie wypowiem się za wszystkich, ale ja osobiście się cieszę, że postanowiliście do nas dołączyć. Mam nadzieję, że współpraca będzie się układała się pomyślnie.
27-05-2020 11:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-05-2020 11:18 przez Karl von Schwarzengrau.)
Dla mnie v-ojczyzną zawsze będzie Suderland. Jedyne co będę robił w Bialenii to nadzorował suderlandzki dorobek kulturowy i czekał, aż wszyscy odzyskamy siły i wskrzesimy kiedyś Suderland - bo wierzę, że to nastąpi. Lecz dalsze istnienie naszego państwa w oparciu tylko i wyłącznie o moją aktywność nie ma sensu, bo zjechalibyśmy wreszcie do poziomu 10-15 postów na miesiąc. A, przynajmniej w moim odczuciu, byłaby to hańba. Jendakże jeśli zauważę, że nadzieje na odbudowę będą tylko marzeniami ściętej głowy, może wtedy coś tu spróbuję podziałać. Ale nie w polityce.
27-05-2020 11:43
2020 rok. Właśnie widzę jak Nordata upada, nagle znaczący kryzys w FN (który w pewien sposób jest moją winą), spowodował że FN się rozpadło oraz znacząco kilkukrotnie zmniejszyło aktywność. Teraz Państwo Suderlandzkie które udzielało sie w Nordacie i w jakiś sposób była jej członkiem, ostatnio również niemal 6 letnia Muratyka nie pisze postów od 2 tygodni. Jedynym aktywnym miejscem pozostaje RB. To bardzo smutne że w pół roku aż tak dużo ludzi zakończyło swoją "karierę" w mikronacjach z czego większość na zawsze. I teraz, gdy jestem sam w Westlandzie. Co ja mam ze sobą zrobić to ja nie wiem.
27-05-2020 13:18
Idź ładnie przeproś i zacznij się zachowywać, to nie będzie więcej afer jak ta, która rozuebaua na pół Federację Nordacką.
27-05-2020 13:30
> Suderland kończy działalność.
o/ Suderland jakoś nie był nigdy moim ulubionym państwem, ale za łatwo się poddaliście, za łatwo. Z tego co widzę, aktywność wam mocno nie pierdolnęła, ani z waszych deklaracji nie wynika jakieś mocne wypalenie, więc po co to wszystko?
27-05-2020 13:43
Aktywność w tym całym miesiącu była kreowana na siłę. Statystyki nie przedstawiają stanu faktycznego. Wszyscy potrzebujemy od tego długiego urlopu, niektórzy nawet emerytury.
|