• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uchodźca uchodzi
Dzień dobry Drodzy Bialeńczycy!

Uchodzę do was z Państwa Suderlandzkiego, które jak wiecie właśnie zakończyło swoje istnienie.

Zapewne większość z was nie będzie kojarzyć mojej postaci, więc szybko się przedstawię. W mikronacjach działam od 4 lat. Moją pierwszą (i jedyną) v-ojczyzną była właśnie Południolandia-Suderland. Tak długi czas przebywania tam wykształcił już u mnie silne poczucie etnonacjonalizmu i nierozerwalną więź z Suderlandem, nawet jeśli ten już de facto nie istnieje. Byłem tam między innymi Kierownikiem Resortu Spraw Zagranicznych, Ministrem Spraw Wewnętrznych i Administracji, czy Prezydentem-elektem (nigdy mnie nie zaprzysiężono). Oprócz tego pełniłem cały szereg pomniejszych funkcji, których wymienianie w tym momencie mijałoby się z celem i mogłoby świadczyć o swego rodzaju tytułomanii.

Aktualnie zamierzam porozglądać się trochę po Bialenii, sprawdzić czy trawa faktycznie jest tak zielona jak wszyscy mówią. Smile  Zobaczyć czy Bialenia to dobre miejsce do osiedlenia się i kontynuowania niezwykłej przygody w mikroświecie.

Wielu z was zapewne przeczyta to już rano, także od razu życzę miłego dnia i smacznej kawusi  Big Grin
Serdecznie witam. Mam nadzieję,że będzie się Panu tu dobrze mieszkało. Możliwości działania jest wiele, więc na pewno znajdzie Pan coś dla siebie. Ze swojej strony zapraszam do podjęcia studiów i rozpoczęcia kariery naukowej na Uniwersytecie Bialeńskim. Smile
Dzień dobry. Po awatarze zgaduje, że jesteś fanem komiksów. Z jakiego zeszytu jest postać na obrazku ?
Witaj, zapraszam gorąco do Rzeszy i na studia na UB.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Witamy!
Ciof!

Zawsze miło spotkać kogoś 2d w Bialenii.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Bry obywatelu. Czy to prawda, że uchodzicie za uchodzącego uchodźcę?

- Gregory Mykko - Porcelanowy Książę jak tylko pojawił się w Bialenii, od razu znalazł tego, kogo szukał - Wskaż mi drogę do Państwa Suderlandzkiego, bo na żadnych mapach go nie ma!
Talerz zobaczył, że Bielańczycy patrzą na siebie zdziwieni.
- Hile Bialeńczycy, co tam?  Ja tutaj tylko wpadłem po drodze, bo wybieramy się na szaber do Suderlandu! Dołączacie?
(-) Otto von Teller
Wielka Szycha z Pustkowi Winków
Dziękuję bardzo za miłe powitanie! Smile

Cytat:Dzień dobry. Po awatarze zgaduje, że jesteś fanem komiksów. Z jakiego zeszytu jest postać na obrazku ?

Awatarem proszę się szczególnie nie sugerować, bo bardzo lubię nim żonglować. Komiksów z braku czasu właściwie nie czytam. Co do postaci to jest to tytułowa bohaterka "Czarodziejki z Księżyca" przerysowana na kreskę z Jojo Bizarre Adventure.

Cytat:Bry obywatelu. Czy to prawda, że uchodzicie za uchodzącego uchodźcę?

To nie jest tak, że uchodzę, albo że nie uchodzę. Jakbym miał powiedzieć, za kogo uchodzę najbardziej, uszedłbym za uchodzącego od uchodźców...

Co do Uniwersytetu to z chęcią tam zajrzę, coś tam kiedyś działałem w Suderlandzkiej Akademii Nauk i jeśli uznacie, że moje zdolności się przydadzą to mogę pomóc.

A jak wygląda kwestia sportu w Bialenii? Funkcjonują jakieś rozgrywki?
Cytat:- Hile Bialeńczycy, co tam?  Ja tutaj tylko wpadłem po drodze, bo wybieramy się na szaber do Suderlandu! Dołączacie?

My w odwrotnym kierunku. Słyszałem, że jakaś ekspedycja wycieczka ma niebawem odwiedzić Pustkowia i potłuc trochę talerzy trochę pozwiedzać.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości