• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elekcja Senatorska do RR II kadencji
[Obrazek: 16bOy1y.png]

Drodzy Lennicy i Plenipotenci, Mieszkańcy Rzeszy,

zgodnie z Ustawą Sejmu Rzeszy Bialeńskiej o wyborze członka Rady Republiki mam zaszczyt i przyjemność po raz pierwszy zainaugurować Elekcję Senatorską, w czasie której wybierzemy naszego reprezentanta. Pragnę, i mniemam że inni to zdanie podzielają, aby ten proces przebiegł sprawnie. Na wstępie przedstawiam listę wyborców z Rzeszy, którzy posiadają także bierne brawo wyborcze:

Cytat:- Ametyst Faradobus,
- Andrzej Swarzewski,
- Jan Sapieha,
- Joahim von Ribertrop,
- Karol Medycejski,
- Marek Bajtuś,
- Ronon Dex.

Zgodnie z obowiązującymi procedurami zarządzam 48-godzinny okres zgłaszania kandydatur. Przypominam, że każdy uczestnik Elekcji Senatorskiej ma prawo do zgłoszenia własnej lub cudzej kandydatury z zastrzeżeniem, że w tym drugim przypadku zgłoszona osoba musi wyrazić ostateczną zgodę.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Jak zwykle postaram się Was zaszokować niespodziewaną kandydaturą... proponuję na członka RR z ramienia Rzeszy - Ametysta Faradobusa.
Hmmm, no to ja (bez konsultacji) zgłaszam Jana Sapiehę
No dobrze, to ja zgłoszę Ronona Dexa.

Skoro mania na zgłaszanie wszystkich: Andrzej Swarzewski.
Skoro mnie zgłoszono to się wypowiem, bo czas zgłaszania kandydatur to też czas na dyskusję (jeżeli go zabraknie to mogę przedłużyć).

Przyznaję, że nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem łączenia urzędów Lwa i senatora. To są funkcje o nieco innej specyfice i wydaje mi się, że pełnienie ich przez dwie różne osoby może być z korzyścią dla Rzeszy. Z drugiej jednak strony to, aby głowa Rzeszy reprezentowała ją w Radzie Republiki również może mieć swoje uzasadnienie, więc nie mogę odmówić racji tym, którzy zgłosili moją kandydaturę. W związku z tym potwierdzam chęć kandydowania w czasie tej Elekcji Senatorskiej i dziękuję Rononowi za ten gest, który świadczy o mojej niegasnącej sławie i popularności.

Wiecie dobrze, że nie żądam ani sławy ani stanowisk, bo mnie stać na wszystko i żyję k***wa tak. Tym bardziej, że moja ostatnia kadencja, w sporej mierze techniczna i eksperymentalna, nie była przecież idealna. Jeżeli zdecydujecie się na to, aby na senatora wybrać kogoś innego niż ja to chciałbym, aby ta osoba była obecna w życiu Rzeszy i deklaruję już teraz chęć współpracy. Jeżeli jednak postawicie na mnie to obiecuję, że będę reprezentował Was godnie, a ten miesiąc jest jeżeli chodzi o aktywność raczej wyjątkiem. Wybór pozostaje w Waszych rękach. Decydujcie mądrze.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Potwierdzam swoje zgłoszenie. Hawajska dla każdego oligarchy.
Jednocześnie zgłaszam najbardziej godnego kandydata na senatora: Incitatusa.
Możecie sobie zjeść moją.
Ametyst Faradobus

No to OK. Ja też potwierdzam kandydaturę...
Dajmy też szansę Jankowi. Przedłużam czas na zgłaszanie o 24 godziny, a dokładnie do jutra do 16:30.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości