10-10-2020 14:30
Ja też chętnie pomogę... tylko pomysłodawca powinien jednak zrobić pierwszy krok.
|
Boerland
|
|
10-10-2020 14:30
Ja też chętnie pomogę... tylko pomysłodawca powinien jednak zrobić pierwszy krok.
10-10-2020 14:33
Nie każdy musi się znać na wszystkim, więc jeśli jest potrzeba, aby ktoś taki dokument napisał to dajcie znać. Nie jest to dla mnie skomplikowane, muszę tylko mieć informacje co tam zawrzeć.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
10-10-2020 19:07
Cytat: powinieneś docenić Masz mnie. Cytat:Janie musisz mieć herb Dokładnie, zastanawiałem się nad jakimś motywem z mitologii greckiej. Nike, Fortuna lub inny, dowolny symbol szczęścia pasowałby jak ulał. Pamiętam, jak kiedyś przygotowywałeś dwa projekty graficzne, czy mogę liczyć, że i tym razem tak będzie ? Cytat:Pozostaje też pytanie, czy Janek nadal zamierza zajmować się Apfelbaumstadt, które też raczej wieje pustką. To moje miasto. Mimo chwilowej przerwy, nie zaryzykuje utraty zaszczytu. Czas pochłania mi układanie statutu Boerlandu, w którym każdego dnia, osadnika zasilałby trekker. Zamieściłbym zdanie " Komendantem jest Boer, który dysponuje siłą 80 trekkerów." Wiecie może, która aplikacja pozwala określić czas jaki kto przebywa na forum po wpisaniu daty jego przybycia?
10-10-2020 19:10
A to ja nie wiem, ale dobrze słyszeć, że pracujesz. W ogóle ten Boerland powinien mieć też porządne zaplecze wojskowe.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]() Janek Sapieha napisał(a):Nike, Fortuna lub inny, dowolny symbol szczęścia pasowałby jak ulał. Pamiętam, jak kiedyś przygotowywałeś dwa projekty graficzne, czy mogę liczyć, że i tym razem tak będzie ?Nie ma sprawy... tylko proszę o jakieś wytyczne, kolorystyka, symbolika itp. Dowolny "symbol szczęścia" to trochę mało... mam nadzieję, że swastyki nie planujesz. A ja myślałem, że zamierzasz nawiązywać raczej do Burów niż do mitologii greckiej czy jakiejś innej.
10-10-2020 21:41
Wiele tematów z konieczności pozostanie w stanie obecnym, co nie ukrywam jest konsekwencją wytyczonego przeze mnie celu jakim jest powstający region. Ametyście, chętnie skorzystam z pomocy przy tworzeniu regulacji dotyczącej ustawy zasadniczej. Spisane założenia należy przedstawić we właściwej formie. Świetnie się w tym odnajdujesz także liczę na dobrą współpracę.
Moją ogólną znajomość heraldyki oceniam na dwa punkty na sto. Gdybyś naprowadził mnie lub przedstawił własną koncepcje z nawiązaniem do farmerskiej tradycji z pewnością będzie to wspaniały i bardzo osobisty dar. Janek Sapieha napisał(a):Moją ogólną znajomość heraldyki oceniam na dwa punkty na sto. Gdybyś naprowadził mnie lub przedstawił własną koncepcje z nawiązaniem do farmerskiej tradycji z pewnością będzie to wspaniały i bardzo osobisty dar.OK. Tylko jeżeli ma być to coś nawiązujące do Burów... to punktem wyjścia może będzie ten herb, który przedstawiłem jako rodzaj żartu. Czyli kolory nawiązujące do Transwallu, ale mogę zmienić tego orła na nieżartobliwy wizerunek.
10-10-2020 21:50
No to po prostu opisz mi mniej więcej jak wyobrażasz sobie system zarządzania mikroregionem.
![]() Ametyst Faradobus napisał(a):Gdybyś naprowadził mnie lub przedstawił własną koncepcje z nawiązaniem do farmerskiej tradycji z pewnością będzie to wspaniały i bardzo osobisty dar. Nie wiem czy farmerskiej... ale co myślisz o smokach? Srebrne Góry to nazwa, którą zapożyczyliśmy z okresu przedbialeńskiego, tak były nazywane na starych mapach vahallijskich i tak zostało, głównie z powodu, że specjalnie nie mieliśmy pomysłów na nazewnictwo na Anatolii. Może przemianujemy je na Góry Smocze? Biorąc pod uwagę na jakim miejscu się chcesz wzorować to nawet by dobrze pasowało... no w przybliżeniu. Taki pomysł... Boerland to w końcu w dużym procencie góry, a więc motyw gór i motyw smoka. ![]() Wersja rozbudowana o jakieś motywy farmerskie... uprawne lub hodowlane (ten drugi mi się bardziej podoba). ![]() Flaga miałaby układ taki jak flaga Transwallu, ale o innych barwach - analogicznych jak te użyte w herbie... ![]() ... a godło może być w tym stylu: ![]() Wersje z napisem: ![]() Te grafiki w oryginale mam trochę większe (herb w typowym u nas rozmiarze 600x505 pxs, a flaga 600x400 pxs), ale zmniejszyłem tutaj dla czytelności.
11-10-2020 18:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2020 18:45 przez Janek Sapieha.)
Świetnie rozumiesz, że Sapiesze nie przystoi brać smoka, pomimo utożsamiania go jako symbolu szczęścia w różnych kulturach. Ponad pół tysiąca napisanych postów też raczej zobowiązuje do trzymania się reguł. Co powiesz na zremiksowanie historycznego herbu z kapeluszem. Zagrajmy rock&roll.
|