• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4b. Projekt / wniosek przyjęty Ratyfikacja Traktatu z Austro-Węgrami
Wysokie Zgromadzenie,

zwracam się do Wysokiego Zgromadzenia z wnioskiem o ratyfikowanie Traktatu o nawiązaniu stosunków dyplomatycznych pomiędzy Monarchią Austro-Węgierską a Republiką Bialeńską. Umowa ta jest efektem moich negocjacji z cesarsko-królewskim rządem, które zainicjowałem jeszcze jako minister spraw zagranicznych, a także kończącej się właśnie wizyty Prezydenta Orańskiego w naszym kraju. Jej podpisanie stanowi naturalny krok w drodze do współpracy pomiędzy dwoma stabilnymi państwami, jakimi są Austro-Węgry i Bialenia. Osobiście wierzę, że ta stabilność stanowić będzie solidny fundament współpracy bilateralnej.

Przedstawiam tekst podpisanego wczoraj Traktatu:

[Obrazek: 85_23_10_20_10_00_45.png]
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
2 dni debaty.
Typowy traktat o nawiązaniu stosunków dyplomatycznych... w sumie nie ma nad czym debatować. Proponuję skrócić do ustawowej jednej doby.
Niemniej jeśli będzie potrzeba to chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Traktat jest punktem wyjścia, uzupełnieniem braku w naszych stosunkach zagranicznych. Jeśli ta współpraca okaże się owocna to mój rząd nie wyklucza możliwości zawarcia kolejnych umów.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Ja tam nie mam nic do dodania. Jestem jak najbardziej za.
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
[Obrazek: AG106.png]
Nie ma o czym dyskutować. Proszę zarządzać głosowanie nad uchwałą o ratyfikacji.

Otwieram głosowanie, które potrwa 3 dni.

ZA
Za
Ametyst Faradobus

Za

Za.
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
[Obrazek: AG106.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości