• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Powitać
Ja bym tego linczem nie nazwał, odbieram to jako odpowiedź na ataki Hewreta na Bialenię, nawoływanie do wydalenia, wyciąganie mi wszystkiego z ostatnich siedmiu lat...
Jeśli chodzi o mnie, to potrzeby procesu nie widzę. Jeśli Hewret chce działać w Jahołdzie, na UB, czy gdziekolwiek poza polityką i administracją, to zapraszam. Ale gdyby chciał kandydować do Parlamentu (nie mówiąc o prezydenturze), to oczekiwałbym uroczystej przysięgi, że nigdy w żadnych okolicznościach nie podejmie działać zmierzających do utraty niepodległości lub suwerenności. I to by załatwiało dla mnie sprawę.
Niech Ci będzie Andrzeju. Mam nadzieję że wiesz co robisz.
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
[Obrazek: AG106.png]
Ja też nie zamierzam "linczować"... bynajmniej nie jestem zwolennikiem akurat Hewreta stawiać przed sądem, za zdradę stanu. Po prostu kilka słów wyjaśnienia by się przydało... a potem możemy z powodzeniem zapewne współpracować dalej. Ale po prostu pewne sprawy sobie trzeba wyjaśnić tu i teraz - wyjaśnić, a potem o "grzechach" (bo oprócz nich było też sporo zasług) zapomnieć i ruszać dalej.
Ooo cześć Hewret, chwile Cie nie było.
Zgadzam się z Rononem.
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
[Obrazek: AG106.png]
Pragnę pełen zaszczytu dołączyć się do powitania kolejnego wielkiego Bialeńczyka, Jahołda, et cetera, et cetera... eh, stop.

Pragnę nadmienić, iż osobnik legitymujący się danymi "Hewret von Thorn" wciąż pozostaje obywatelem Księstwa S*rmacji. Procesowania zwolennikiem nie jestem, ale poza owym słownym rozliczeniem się z przeszłością i wyjaśnieniem pewnych spraw, uważam, iż przydałoby się pewne zerwanie z owymi powiązaniami, co by jeszcze ograniczyć potencjalne podejrzenia.
Podwójne obywatelstwa bynajmniej nie są zakazane także nie ma ku podstaw do takich działań.
~baronessa Maria von Primisz

drugi prezydent Republiki
wielokrotna posłanka i marszałkini, założycielka i liderka partii Jedna Bialenia
założycielka i właścicielka klubu Galacticos Wolnograd
selekcjonerka reprezentacji Republiki Bialeńskiej w piłce nożnej
Ja też mam kilka obywatelstw w tym sarmackie, więc warunek pozbycia się obywatelstwa jest tu nie na miejscu.
Podwójnych obywatelstw zakazywać w żadnym razie oczywiście nie należy, myślę, że i w tym przypadku nie powinno się robić z tego problemu, tym niemniej jednak pewne zerwanie z niechlubnym fragmentem przeszłości być może byłoby pożądane.
Chciałabym zauważyć, że jedna z najważniejszych osób w Republice - Thomas, jest nie tylko aktywnym obywatelem Księstwa lecz nawet żołnierzem sił zbrojnych Sarmacji. Nikt chyba jednak nie zamierza nic mu z tego robić prawda?
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości