• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Narodowa wyprawa na SR
Pretoria 05.11.2020r.

Chciałbym zaproponować Państwu zorganizowanie wyprawy na Szczyt Robotowicza. Przedsięwzięcie dotyczyć będzie pionierskiej ekspedycji, której zadaniem będzie badanie fauny i flory, opis krajobrazu oraz założenie stałej stacji meteorologicznej na wysokości 1655 m n.p.m. Podróż rozpocznie się drogą wodną do ujścia rzeki Pretorii, gdzie rozbijemy I obóz. W międzyczasie dołączą do nas w sile pięćdziesięciu osób miejscowi przewodnicy i tragarze. Następnie wspólnie obierzemy najkorzystniejszą trasę celem założenia II obozu na wysokości co najmniej 1300 m n.p.m. Tutaj wyselekcjonowana grupa podejmie się wspinaczce, której zwieńczeniem stanie się III obóz. Po późniejszym przetransportowaniu sprzętu jaki posłuży budowie stacji, odbędzie się samo szczytowanie oraz instalacja bazy meteorologicznej. Zapraszam wszystkich do udziału.
Popieram, Rzesza może wesprzeć tę inicjatywę materialnie.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Życzcie nam powodzenia mości Ametyście a my postaramy się nie zawieść.
Coby wom Pon Sternik błogosławił.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Pretoria 06.11.2020r.

Trwa kompletowanie sprzętu potrzebnego na cele wyprawy. Mając na uwadze warunki pogodowe należy przezornie zadbać o wyposażenie członków ekspedycji. Zacumowane w doku barki przyjmują na pokład potrzebny ekwipunek, uczestnicy biorą udział w zebraniach podczas których omawiane są kwestie logistyczne. Szczęśliwie dla nas wszystko przebiega w należytym porządku.

[Obrazek: 0daaae98d09d6.png]
Pretoria 09.11.2020r.

Dziś przyszła paczka od przyjaciół z Polesia. Zostaliśmy obdarowani trzema karnistrami "Ducha Puszczy". Wink
Pretoria 12.11.2020r.

Dzień rozpoczął się bardzo dobrze, butle są uzupełniane tlenem, łącznościowcy sprawdzają radiostacje, przed chwilą ktoś w korytarzu mówił mi że spotkał yeti. W zasadzie cieszę się atmosferą jaką tu mamy, można rzec, że w ekipie zapanował prawdziwy team spirit.
Ametyst Faradobus

Chciałbym państwu podziękować za to żeście mnie odwiedzili. To było bardzo pouczające. Będę wdzięczny jeśli razem postanowimy nie przekazywać prasie szczegółów dotyczących naszego spotkania.
Dziennik pokładowy 16.11.2020r.

Minęły dwie godziny od czasu jak nasze okręty opuściły pretoriański port. Pierwszy, kapitański czyli ten na którym płynę nazwałem "Santa Maria", drugi zaś zwie się "Nina". Należy w tym miejscu wspomnieć o szczęsnym wydarzeniu jakie spotkało mnie jeszcze przed wypłynięciem wówczas został nadany mi z rąk Prezydenta Republiki Profesora Ametysta Faradobusa, brązowy Medal Zasłużony Dla Rozwoju Regionów. Zrządzeniem losu powiodło się nam w dwójnasób bowiem warunki pogodowe mamy, by tak rzec znakomite. Bezustannie trzymamy kurs na południe a ledwie wyczuwalny w powietrzu wiatr przynosi orzeźwienie. Wspomnieć również nie zawadzi, że jedno z moich rozporządzeń dotyczyło uczczenia Siedmiolecia istnienia Republiki Bialeńskiej. Na tę okoliczność cała załoga zgodnie zaśpiewała hymn państwowy.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości