• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Program Stempel
Rzecz w pewnym sensie techniczna, więc pozwolę sobie zapodać tu. W Leocji powstaje dosyć ciekawa inicjatywa wirtualnego paszportu, o której miałem już okazję rozmawiać z Kulegą Namiestnikiem Romańskim wyrażając w naszym imieniu pewne zainteresowanie. Teraz chciałbym przedstawić sprawę do Waszej oceny:

https://forum.leocja.org/viewtopic.php?f=2&p=5226#p5226
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Lepiej mieć niż nie mieć(nie tylko wirtualnie).
Ze swojej strony gorąco zapraszam Republikę Bialeńską do dołączenia do projektu (wyznaczenia męża zaufania, potwierdzającego bialeńskie profile w systemie). Sukcesywnie uruchamiam kolejne funkcjonalności systemu — mam nadzieję, że prace nad pierwszą, podstawową wersją zakończą się jeszcze w tym tygodniu, a w przyszłym będę mógł rozpocząć prace nad projektem Światowego Związku Filatelistycznego, korzystającego z systemu jako mechanizmu autoryzacji użytkowników. Związek filatelistyczny ma umożliwiać mikronacjom emisję znaczków pocztowych, a ich mieszkańcom — kolekcjonowanie i wymienianie się tymi znaczkami. Od dzisiaj w projekcie obecne jest Królestwo Dreamlandu.

Wątek poświęcony Stemplowi jako takiemu jest dostępny tutaj: https://forum.leocja.org/viewtopic.php?f=2&t=411.

Serdeczności!

Post Scriptum: Udział państwa w projekcie nie wymaga podjęcia żadnych działań o charakterze technicznym.
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
[Obrazek: 1000.png]
Jeśli ktoś będzie chętny to wyznaczę go na takiego męża, a jeśli nie to sam mogę te obowiązki przejąć.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Ametyst Faradobus napisał(a):Jeśli ktoś będzie chętny to wyznaczę go na takiego męża, a jeśli nie to sam mogę te obowiązki przejąć.
Stołek (Wice z kompetencjami MSW) zobowiązuje - jeśli potrzebujesz to jestem do usług.
Jeżeli nie będzie chętnych, a Prezydent swe chęci utraci, to ja mogę się tym zająć.

To myślę, że Ronon może się tym zająć jako członek Gabinetu odpowiedzialny za sprawy wewnętrzne. Nie ma sensu rozdzielać tej funkcji.
Ametyst Faradobus

Świetnie zatem - to chyba najszybsze rozwiązanie biurokratycznej kwestii w Bialenii. Nie jesteśmy i nie byliśmy wprawdzie pod tym względem nigdy na poziomie sarmackim lub dreamlandzkim, ale i tak zaobserwowałem ostatnio niepokojący trend zwiększania wydolności administracji. Co sobie pomyślą nasi mieszkańcy, jak zobaczą, że zamiast pięciu egzemplarzy wniosku wystarczy złożyć jeden, albo że nie trzeba już przybijać pieczątek lub odwiedzać kilku gabinetów przed ustaleniem, kto jest właściwy do zajęcia się sprawą? Poczują wówczas najpewniej niepokój, spowodowany naruszeniem odwiecznego porządku, a władza powinna jednak zapewniać poczucie stabilności, choćby siermiężnej.

Taka sytuacja nieunikniony wróżyłaby koniec republiki.
Ametyst Faradobus

Ze swojej strony deklaruję, że pieczątki w Stemplu będą. Nie w ramach pierwszego etapu, ale będą!
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
[Obrazek: 1000.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości