• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oświadczenie
Ja, Aleksandra Izabella Dostojewska - Swarzewska oświadczam, że tak zwany Rząd Republiki Bialeńskiej na Uchodźctwie był wielkim błędem, za który w przepraszam Władze Republiki Bialeńskiej na czele z JE Ametystem Faradobusem. 

Jest mi wstyd, że taka sytuacja w ogóle zaistniała, tym bardziej, iż jestem byłym Prezydentem Republiki. Przepraszam za to wszystkich Obywateli Bialenii!

(-) A.I.D.S.
To było coś takiego jak Rząd Republiki Bialeńskiej na Uchodźctwie?

Mam nadzieję, że i nasz Rząd Nie Na Uchodźstwie przestanie się bawić w organizowanie jakichś alternatywnych Brodrii i pozwoli rozstrzygnąć kwestię tego, kto jest najbrodrszy, samym Brodryjczykom w ich własnym gronie. Tak samo jak wg Andrzeja Hadacza kwestie LGBT nie są Kwestiami Narodowymi Polskimi, tak i kwestia Brodrii nie jest kwestią bialeńską, i nie ma sensu się w tej sprawie nic mieszać.
Był, za co jest mi wstyd. Nie powstał on jednak z mojego namysłu, choć ja byłam jego twarzą i zdaję sobie sprawę, że to moja odpowiedzialność.
No cóż, nie powiem, że nie jestem zaskoczony. Niemniej jeśli macie sobie przerywać zabawę tylko z naszego powodu to nie musicie, bo to nie jest tak, że my jesteśmy jacyś urażeni albo obrażeni, prędzej obojętni. Z takim budowaniem napięcia, podnoszeniem temperatury w mikroświecie jest tak, że owszem, potrafi to integrować, pobudzać do działania, napędzać aktywność. Problem w tym, że to działa na krótszą, a nie na dłuższą metę.

Natomiast jeśli ktokolwiek z Was ma jakieś krytyczne uwagi czy pomysły względem sytuacji w Bialenii albo mojej polityki wewnętrznej lub zagranicznej to uważam, że byłoby lepiej gdyby przedstawił je tu, gdzie zostanie wysłuchany i gdzie będzie można podjąć konkretną dyskusję. Biadolenie na forum państwa, którego mój rząd nie uznaje, a ja mam tam przysłowiowy zakaz wjazdu (więc i pozbawiony jestem możliwości polemiki) jest zwyczajnym malkontenctwem.

Niemniej dziękuję za to oświadczenie, oby było początkiem czegoś dobrego.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ja miałam wiele do zarzucenia Bialenii. Ale kajam się. Zachowywałam się często w sposób niegodny. Całkowicie błędnie oceniłam między innymi Ciebie. Szczerze mówiąc, też uważałam władze emigracyjne za zabawę (choć niesmaczną), tym bardziej, że sam dawałeś do zrozumienia, że Cię to bawi. Ale kiedy zaczęły pojawiać się pogłoski o wojnie i te wszystkie oskarżenia... Mam tego po prostu dość, a zarazem jest mi wstyd.

Oczywiście zwrócę się z prośbą o uchylenie statusu persona non grata.
Przyznać się do błędu i nie zwalić go na czyjąś głowę to bodaj najpiękniejsza cecha ludzkiego charakteru. Brawo Ola Smile
Któż z nas nie ma na "v-sumieniu" tak zwanej niesmacznej zabawy?

Ja zresztą jestem ostatnim człowiekiem, który by się takimi rzeczami przejmował albo brał je do siebie, bo jednak mam spory dystans do tej całej zabawy jaką są mikronacje i wszystkim to polecam.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Dziękuję Wam. Jestem przekonana, że po tych wszystkich latach wszczynania awantur i sporów, przeprosiny z mojej strony po prostu się należały.
Tego, co było nie zmienię, ale zawsze mogę przynajmniej się starać, żebyście choć troszkę lepiej mnie zapamiętali.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości