• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[oddzielony] Oświadczenia Prezydenta Republiki Brodrii
>Za dużo nam nie naszkodził chyba, skoro nadal istniejemy?

Uchybił godności i majestatowi Republiki.

Czyli nic istniejącego nie zostało uszkodzone.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

> Uchybił godności i majestatowi Republiki.

I ja się pytam ciebie, podmiocie prawa międzynarodowego – masz ty majestat i godnośc Republiki?
Przypominam o trwającym Festiwalu.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Szanowni Państwo,

Nie chcę się angażować w spory polityczne, ani wchodzić z kimkolwiek w konflikt, o czym już dzisiaj pisałam, ale padające tu słowa są w moim odczuciu wysoce niesprawiedliwe względem Andrzeja. O ile kolejnych bezpodstawnych i nienawistnych wpisów Iwana (i ich treści) można się spodziewać, o tyle słowa pana Karola Medycejskiego są skandaliczne. Andrzej Swarzewski jest jednym z największych Synów (jeśli nie największym) tej ziemi. Wobec słów, których tak bezrefleksyjnie używa część tutaj obecnych, nie można przejść obojętnie. Czytając je, zrozumiałam, jak wielkie rozgoryczenie i żal musi dzisiaj czuć Andrzej, gdy obywatele Państwa, które on założył wylewają na niego ściek wierutnych kłamstw i pomówień. Jestem w olbrzymim szoku, nie wyobrażałam sobie, że skala niczym nie podpartej nienawiści do tego Człowieka przybrała dzisiaj w Republice aż takie rozmiary. Jak tak można?
Zasługi Andrzeja Swarzewskiego są dla mnie jako obywatela i prezydenta niepodważalne i należy mu się z tego powodu szacunek i wdzięczność. Tym niemniej nie jesteśmy sanacją, więc ani ustaw o ochronie imienia u nas nie będzie ani też ja nie będę się bawił w przyzwoitkę zabraniającą negatywnego wyrażania się o jego obecnych działaniach w dowolny sposób. Słów kulegi Karola nie traktujcie jednak jako stanowiska rządu Republiki. W razie urażenia czyjejś czci każdy ma możliwość skorzystania z usług naszego systemu prawnego.

W ogóle mój stosunek do Andrzeja jako polityka trochę przypomina mój stosunek do Leszkie Wałęsy, o którym mogę powiedzieć, że nieustannie szanuję go jako współtwórcę i przywódcę Solidarności.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Rozumiem Pana Prezydenta.
Również szanuję Lecha Wałęsę i widzę tutaj olbrzymią analogię. Tak samo w Polsce zniszczono dobre imię Wałęsy, jak teraz niszczy się tutaj Andrzeja.
I tak samo Wałęsa z bohatera stał się naczelnym szitposterem III RP. Różnica jest w sumie taka, że Andrzej był dobrym prezydentem, a Leszkie beznadziejnym.
Ametyst Faradobus

>Już niedługo i wasza grutinobrodria ponownie upadnie.

Wtedy namówię Olę żebyśmy tam zrobili kolonię Voxlandu. Żebyśmy to my ustalali prawdziwą Brodrię XD.

(Oczywiście żartuję. Ale idea międzynarodowego rozwiązania sporu jest według mnie dobra).
Andrzej jest w zasadzie twórcą tego v-kraju... był świetnym przywódcą gdy zaczynaliśmy, gdy przez pierwsze dwa lata (2014-16) budowaliśmy mozolnie i stopniowo Bialenię. Był naprawdę świetnym "menadżerem", potrafił motywować do działania i pod jego kierownictwem powstało tak naprawdę prawie wszystko czym teraz dysponuje Bialenia. Potem chyba nastąpiło trochę "zmęczenie materiału"... zresztą nie tylko u niego, ja też na jakiś czas dałem sobie spokój. Razem powróciliśmy gdy trzeba było ratować nasz kraj przed zakusami parszywej S*** i znowu był świetnym Prezydentem, pod którego przywództwem odbudowaliśmy kraj. Potem znowu się zmęczył i odpuścił... nie chciał być dalej prezydentem, choć w tej roli się sprawdzał doskonale. Zgodziłem się na kandydowanie tylko dlatego, że chciał odpocząć... liczyłem, że po mojej, wymuszonej kadencji będzie ponownie kandydował, ale nie chciał. No i finalnie wyszło jak wyszło... obraził się i odszedł.

Odnoszę wrażenie, że z jednej strony czuł się dobrze tylko jako prezydent, a drugiej strony z jakiś powodów nie chciał tego robić i finalnie czuł się źle... 

Przyznam, że jego obecnego postępowania nie rozumiem, ale dalej go szanuję jako kogoś, dzięki komu w ogóle trafiłem do mikroświata (to on mnie ściągnął na początku 2014 z pewnego realowego forum) i jako tegoż menadżera, pod którego przywództwem najpierw zbudowaliśmy ten kraj, a po pewnym czasie wyrwaliśmy do z brudnych łap S***.
Andrzej Swarzewski niewątpliwie jest jedną z głównych postaci bialeńskiej historii. Nie kwestionuje tego.

Jednakże jako Brodryjczyk jestem zażenowany jego obecnymi (i zresztą przeszłymi również) działaniami w Brodrii.

To, czego się dopuszcza w Brodrii nigdy nie powinno być wybaczone. To straszne, jak zmanipulował Brodryjczyków i wyprał im mózgi.

W imię czego? Realizacji własnych interesów - chęci zdyskredytowania obecnej Bialenii.

To do niczego dobrego nie doprowadzi. Andrzej Swarzewski w żadnym razie nie kieruje się w tej sytuacji dobrem Brodrii.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości