• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
A czy nam w ogóle ta Wasza umowa jakoś wadzi? Cieszę się, że macie między sobą pokój. Suderland to nasz sojusznik, a nie jakiś protektorat.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Akrypa Ali Shariati napisał(a):Jakiś papierek bez znaczenia.
Pod tym "papierkiem bez znaczenia" widnieje Twój podpis. Takie traktaty mają znaczenie, bo choć wojny w mikroświecie można prowadzić tylko narracyjnie, to jednak oznacza to formalny sojusz między v-krajami.

Władimir Iljicz Grenin napisał(a):Otóż ma znaczenie. Skoro Republika Bialeńska ma sojusz z Suderlandem, powinna mieć na uwadze z kim ten kraj podpisuje umowy graniczne.
A niby dlaczego? Przecież Suderland to suwerenne państwo, może sobie podpisywać traktaty graniczne i kim chce i nic nam do tego. Dopiero gdyby ktoś bez ich zgody chciał oderwać ich terytoria to zaczyna funkcjonować kwestia traktatu.

Władimir Iljicz Grenin napisał(a):Dlatego ja zastanowiłbym się nad tym czyją władzę Bialenia uznaje.
W Związku Republik Brodryjskich jest 9 obywateli. W tzw. "republice brodrii" jeden troll.
Poważnemu państwu nie wypada tak się ośmieszać.
Ależ możesz się zastanawiać... warto sobie w toku tego "zastanawiania się" przypomnieć sobie genezę konfliktu pomiędzy naszymi krajami i powodów, dla których Brodria jest przez nas nieuznawana, pomimo tego, że początkowo zapowiadało się na współpracę. Powodem tego konfliktu było wysuwanie przez Waszego Ministra Spraw Zagranicznych całkowicie nieuzasadnionych roszczeń terytoriach wobec Bialenii.

Terenu, który jest bialeńskim lennem Iwana Pietrowa... dziwisz się, że zamierzamy bronić swoich terenów i naszych ludzi, którzy nimi zarządzają w imieniu Naszego Kraju?
>Pod tym "papierkiem bez znaczenia" widnieje Twój podpis.

Dlatego wiem najlepiej.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

W ogóle this traktat is like: https://www.youtube.com/watch?v=m_klfEGRtd4
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
> Abstrahując od brodryjskich kwestii formalnych to jednak proponuję tą kwestię graniczną honorować

Oczywiście, że nie i nigdy nie będę uznawać. Suderland dokonał bezprawnego zaboru brodryjskich ziem i powinien je zwrócić w całości.

> Poważnemu państwu nie wypada tak się ośmieszać.

Dokładnie, poważnemu państwu nie wypada tak się ośmieszać i uznawać twojej jojonacji, która niedługo padnie.
Iwan Pietrow napisał(a):Oczywiście, że nie i nigdy nie będę uznawać. Suderland dokonał bezprawnego zaboru brodryjskich ziem i powinien je zwrócić w całości.
No cóż... Twój wybór, ale oby nie stało się to w efekcie przyczyną cofnięcia bialeńskiego poparcia dla Ciebiew kwestii brodryjskiej, w związku z traktem, który mamy z Suderlandem.
>Oczywiście, że nie i nigdy nie będę uznawać.

Twoje święte prawo. Każdy ma prawo do swojej opinii. No ale rzeczywistości słowami nie zmienisz, przykro mi Iwanie, ale taka jest prawda.
> No cóż... Twój wybór, ale oby nie stało się to w efekcie przyczyną cofnięcia bialeńskiego poparcia dla Ciebie w kwestii brodryjskiej, w związku z traktem, który mamy z Suderlandem.

Myślę, że nie musisz się martwić o to, że zacznę kwestionować bialeńsko-suderlandzki traktat i postanowienia w nim zawarte.

Jako wielki orędownik pokoju i przyjaźni w mikroświecie wszelkie spory dotyczące terytorium Brodrii mam zamiar rozwiązywać wyłącznie na drodze dyplomacji.
http://brodria.pl/showthread.php?tid=16&...49#pid1549

W nielegalnej grutinobrodrii szykują się do nielegalnego buntu wobec nielegalnej władzy. Ciekawe rozwiązanie...

Radzę się zastanowić nad tym, czy warto uznawać ten jojonacyjny śmietnik za państwo.
Już mnie zablokowali.
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
[Obrazek: AG106.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości