• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Koło Światowego Związku Filatelistycznego [klub kolekcjonera]
Wolnograd ruszył, a tu jeszcze żadnych kolekcjonerów z Bialenii…? <zamyślone emoji>
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
[Obrazek: 1000.png]
Bialenia dzisiaj śpi. Zresztą od nas nie ma za wielu kolekcjonerów, jest Ametyst i chyba jeszcze tylko ja z przypadku.

PS Z ciekawości, jak działa system rezerwacji znaczka dla autora? Jeden znaczek jest blokowany i po zakończeniu emisji autor automatycznie go dostaje, czy od razu trafia on do jego kolekcji?

Ani, ani. Rezerwacja działa w ten sposób, że autor musi nadal samodzielnie pobrać znaczek, ale zapewnia, że nikt mu egzemplarza autorskiego nie zwinie sprzed nosa.
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
[Obrazek: 1000.png]
Czyli po po prostu jeden egzemplarz jest blokowany? Dziękuję za wyjaśnienie.

Uff, załapałem się.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Dziś od paru minut mamy dwie nowe emisje (austro-węgierską i leocką): https://szf.leocja.org/

Dobrze, że przypomniałeś. Specjalnie się zalogowałem, ale musiałem się zająć nowym kotem, który jest jak to dziecko co lgnie, szuka miłości.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Wyzwala się ta niewłaściwa postawa, utrata znaczków, kiedy kot szuka miłości. On lgnie, on szuka. I zagubi się sam i jeszcze człowieka wciąga i przegapia on emisje.

Bardzo trafnie ujęte.
Ametyst Faradobus

Przypominam, że najbliższa emisja to „wigilijna” Akrypa. A tymczasem pojawił się nowy dreamlandzki znaczek - propozycja całkiem interesująca konstrukcyjnie, ale przede wszystkim ciesząca oko: https://szf.leocja.org/znaczek.php?id=24

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości