21-12-2020 20:44
> Na przykład kawaler Orderu Rzeszy mógłby sobie dodać OR, oficer OOR i tak dalej
…OOOR, OOOOR i OOOOOR?
…OOOR, OOOOR i OOOOOR?
|
Rada ds. Symboliki przy Lwie Wolnogradu
|
|
21-12-2020 20:44
> Na przykład kawaler Orderu Rzeszy mógłby sobie dodać OR, oficer OOR i tak dalej
…OOOR, OOOOR i OOOOOR?
21-12-2020 20:47
KRAAAA
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
21-12-2020 21:12
Ametyst Faradobus napisał(a):I jak, lecimy dalej z tematem tego łańcucha?Jestem za "leceniem"... przedstawiłem propozycje, czekam na dalsze wytyczne...
21-12-2020 21:16
No to tutaj przedstawiłem.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
02-03-2021 14:20
Nie wiedziałem, gdzie opublikować swoje propozycje, więc poszedłem za wskazówkami z tego wątku.
Co, Panowie, powiecie o mojej propozycji stworzenia zestawu tytułów "republikańskich" dla lenników Rzeszy? Ostatnio Ametyst podrzucił mi ciekawy pomysł zajęcia się bialeńskim Dixielandem i Marlboro, więc uznałem, że warto będzie z tego powodu stworzyć oddzielny zestaw tytułów pasujących do narracji regionu. Cytat:Tytuły republikańskie:
02-03-2021 14:42
Jakby ja jestem za. Każdy lennik może ubiegać się o ekwiwalent - ja załatwiłem sobie na przykład tytuł arabski - więc jeśli ktoś chciałby tworzyć coś w klimacie niemonarchicznym to bardzo proszę.
![]()
02-03-2021 15:46
Ian Peterson napisał(a):Co, Panowie, powiecie o mojej propozycji stworzenia zestawu tytułów "republikańskich" dla lenników Rzeszy? Pomysł ciekawy, sam bym może się na taki tytuł skusił... tylko moim zdaniem powinniśmy opracować więcej odpowiedników, a nie tylko takie grupujące po kilka tytułów szlacheckich.
02-03-2021 16:39
Myśmy nad tym siedzieli z Ianem inspirując się modelem francuskim. Myśleliśmy jeszcze o Burmistrzu, ale to jest w zasadzie to samo co Mer. Odrzuciliśmy też przewodniczącego. Ewentualnie można by wziąć jakiś odpowiednik amerykańskiego wicegubernatora (Lieutenant Governor).
![]()
02-03-2021 19:48
Ametyst Faradobus napisał(a):Myśleliśmy jeszcze o Burmistrzu, ale to jest w zasadzie to samo co Mer.W zasadzie to samo, ale na nasze potrzeby może to być coś zbliżonego, a nie to samo. Nad innymi tytułami też można pokombinować... jutro coś pomyślę i może dorzucę swoje "trzy grosze".
02-03-2021 23:07
Trzeba dać swoiskich sołtysów i wójtów, a nie się bawić w jakieś francuskie androny. A potem po wójcie od razu prezes koncernu paliwowego.
|