• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poleski Tramwaj - Ekspres
ʿĀlija zawdżat Akrypa napisał(a):Also to óczucie, kiedy od paru miesięcy na moim komputerze leży rozkład kolei fatimskiej, ale teraz się boję go publikować bo by wyszło, że „kopiuję”
Wrzuć... chętnie "dorobię" do tego odpowiedni sprzęt i scenerię...
Tymczasem mam przyjemność opublikować dokładniejszą wersję przyszłej trasy Tramwaju, już z uwzględnieniem stacji:

[Obrazek: 85_22_02_21_11_51_38.png]

Miejscowości nieoznaczone dotychczas na mapie Bialenii oznaczone zostały przy pomocy cyferek:

1 - Jaruzelima
2 - Lady
3 - Chramowisko
4 - Żołudok
5 - Przestrzałowce 
6 - Gejnówka
7 - Rozógi
8 - Jester Town
9 - bliżej nieokreślona przystań na terenie Mockeryshire
10 - Tołnin
11 - Konduktorski Most
12 - Rudaki
13 - Górnofiel
14 - Żuber
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Skoro trasa jest już uzgodniona to pora przejść do realizacji projektu. Rozpoczniemy od wybudowania tych odcinków trasy, które znajdować się będą bezpośrednio na terenie lenn Mockeryshire i Jaruzelima, a to dlatego że będzie to najłatwiejsze logistycznie. W obecnej Jaruzelimie już kilka dobrych lat temu próbowano położyć tory, ale projekt z jakichś przyczyn nie wypalił. Niemniej nie wszystko zostało jeszcze rozkradzione, więc najpierw miejscowi robotnicy zajmą się pozyskaniem walających się po lasach szyn w celu ich zreperowania.

[Obrazek: obraz.png]
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Prace przy budowie dróg (kolejowych) ruszają pełną parą, a tymczasem nam jako inwestorom udało się rozwiązać problem wykonawców. W kładzeniu torów na większej części trasy wspomoże nas Bialeńsko-Nordacka Spółka Frachtowa, której (tak się szczęśliwie złożyło) jestem współwłaścicielem i dyrektorem generalnym. Jednocześnie dostarczycielem taboru będzie zaprzyjaźniona firma Ronon Train z Lisewa. Trzeba zatem zastanowić się jakie są nasze oczekiwania.
Ametyst Faradobus

Po przeprowadzonej wizji lokalnej wraz z inżynierami i majstrami z BNSF stwierdziłem, że istnieje konieczność zabezpieczenia miejsca robót, a być może także i gotowej już linii, przynajmniej na niektórych odcinkach. Zwłaszcza tych, które znajdują się w pobliżu zabudowań. Wiemy bowiem dobrze, że okazja czyni Poleszuka, a w przypadku kładzionych szyn kolejowych takich okazji jest wiele, stąd też uznaliśmy, że wybudowanie betonowego płotu, gdzieniegdzie wysokiego, wyższego od okolicznych, jest najlepszym rozwiązaniem. 

Nie spotkało się to jednak z zadowoleniem tubylców.

[Obrazek: 58db5c951a5dc_o_large.jpg]

[Obrazek: comment_E1Rde81qmQAYQYBdK53LhZ7tKDVcyzLf.jpg]

Może ja Cię na wszelki wypadek mianuję ministrem właściwym do spraw budownictwa?
Ametyst Faradobus

To by przeczyło mojej podstawowej tece - likwidacji wszystkiego.

Karol Medycejski napisał(a):Trzeba zatem zastanowić się jakie są nasze oczekiwania.
No właśnie... to ma być czysto praktyczne czy może "klimatycznie"? Trasa nie jest długa, obwodowa taka... to może jakieś parowozy i wagony, takie nieco "retro". Cos w roli skansenu kolejnictwa w praktycznym zastosowaniu, może to ciekawsze niż nowoczesne "tramwaje szynowe" itp. zestawy trakcyjne?

[Obrazek: ipey4Er.png]
Zielona strzała"  Wink

Może być też nieco mniej "retro", ale jednak...
[Obrazek: o3yPbTy.png]

[Obrazek: mwz1SVP.png]
I jedno i drugie wygląda ładnie, ale ja bym poszedł w drugą stronę (nie wiem jak Karol). Kolejkę wycieczkową z parowozem możemy zrobić gdzieś swoją drogą, ale one są jednak jakoś tam estetyczne, a nam nie o to chodzi.
Ametyst Faradobus

No OK. W takim razie jakie masz zapotrzebowanie, to postaram się dostosować do tego ofertę RT.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości