• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wniosek o nadanie drugiego lenna
Fajnie było?
Nawet pocztówkę kupiłem. W obozie jest nawet poczta, z której można od razu wysłać kartkę i opisać mamie wrażenia.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Lenno zostało nadane, a jako Lew wpisałem je do Rejestru Rzeszy nadając znak skrótowy "St". Do ustalenia pozostają jeszcze dwie kwestie:

- ostateczny kształt hierarchii "republikańskiej"
- erygowanie wolnego miasta "Malboro"

W drugim przypadku odsyłam do ustawy "Prawo miejskie".
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Cytat:- erygowanie wolnego miasta "Malboro"

Widzę, że z tym będzie trochę więcej roboty. No dobrze, wkrótce przygotuję wszelką dokumentację i zapiszę się na wizytę w administracji Lwa Wolnogradu.
Pani Basia najbardziej lubi czekoladki z adwokatem.
Ametyst Faradobus

Drogi Kulego, Panie Prezydencie,

Wpadłem na nowy pomysł - chciałbym "przenieść" swoje drugie lenno na inne tereny. Czy jest to możliwe? Jakie warunki musiałbym spełnić, żeby tego dokonać?

Z pozdrowieniami,
IP
No zasadniczo jest - po prostu zlikwiduje się jedno i nada nowe w ramach jednego postanowienia na bazie tych samych folwarków.
Ametyst Faradobus

To tak zróbmy. Dej mnie szefuniu chwileczkie, to przygotuje wszystkie kwity.
W sumie powinniśmy opracować tradycję zwrotów grzecznościowych, gdzie do prezydenta mówiłoby się Szefuniu, do pozostałych notabli Kierowniku itd. I to wszystko w urzędowej korespondencji.
Ametyst Faradobus

Także tego, tu są papiery (wyciąga wymięty wniosek z tak samo wymiętej plastikowej koszulki).

Cytat:1. Nazwa lenna: Imeria
2. Liczba folwarków: 35
3. Gwardia lenna: Imerska Milicja
4. Tytuł: Markiz, nazwa lenna od tytułu: Marchia
5. Miasta lenne: -

Tutaj propozycja lokacji lenna.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości