• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Komisja ds. Promocji i Propagandy
Może na grafice uwzględnijmy zależności między różnymi instytucjami, np. w formie strzałek? Albo dodajmy "dymki" przy każdej instytucji, w których byłaby krótka informacja o niej.
Słusznie Iwanie - muszę nad takim odnośnikami pomyśleć... choć finalnie to zapewne powstaną 3-4 grafiki czyli ogólna - 2-3 dotyczące już bardziej szczegółowych spraw. Zrobienie wszystkiego na jednej byłoby nieczytelne, bo nie można ich zrobić nadmiernie dużych, tak by wygodnie się je oglądało na ekranach różnego sprzętu.
W pełni się zgadzam. Nic się nie stanie, jak powstanie kilka grafik. W zasadzie, to nawet lepiej, bo będzie można je jakoś ładnie przedstawić w jednym wątku.
Na pewno potrzeba grafiki dotyczącej procesu legislacyjnego, wyborów różnych instytucji, a także np. nadawania lenn i kompetencji organów.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Całkiem nieironicznie uważam, że moglibyśmy trochę wzorować się na grafikach publikowanych w czasach pandemii przez nieistniejącą realową KPRM. Są one całkiem ładne, a przy tym przejrzyste i zawierają dobrze przygotowane informacje.
Iwan Pietrow napisał(a):Całkiem nieironicznie uważam, że moglibyśmy trochę wzorować się na grafikach publikowanych w czasach pandemii przez nieistniejącą realową KPRM. Są one całkiem ładne, a przy tym przejrzyste i zawierają dobrze przygotowane informacje.
Przyznam, że niespecjalnie się tym interesowałem (moja branża nijak nie była ograniczana), a nie oglądam (dla zasady) żadnej stacji należącej do TVP (w ogóle nieczęsto TV oglądam) - potrzebną wiedzę prawną czerpałem raczej z ISAP-u czy BIP, a tam obrazków nie ma. Poszukam w sieci tych grafik, ale jakbyś podrzucił jakiś przykład, który szczególnie się Tobie spodobał to zaoszczędziłbyś mi trochę czasu... bo na stronkach rządowych tego nie widzę, ale pewnie trzeba głębiej szukać.
Moja matka na przykład nienawidzi PiSu, ale ogląda z przyzwyczajenia (narzekając jednocześnie jaka to prymitywna propaganda) i zawsze muszę przełączać kiedy jestem w rodzinnym domu.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Cytat:...i zawsze muszę przełączać kiedy jestem w rodzinnym domu.
Zawsze możesz "po cichu" założyć "kontrolę rodzicielską" i nie zdradzać hasła...  Wink  Big Grin

PS. Znalazłem w Sieci trochę tych grafik KPRM, wiem o co Iwanowi chodzi.
Nie no, na szczęście jest ostatnią osobą, która by tej ściekowej propagandzie ulegała, więc jedyne co to podbija im oglądalność.
Ametyst Faradobus

Coś takiego na próbę...

[Obrazek: 3_16_05_21_11_49_46.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości