• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Komisja ds. Promocji i Propagandy
Tym razem Rzesza Bialeńska...

[Obrazek: 3_16_05_21_11_54_25.png]
Zastanawiam się tylko nad kolorami - nie będzie czytelniej jeśli się zrobi różnokolorowe napisy na jasnym tle? Na przykład mi jako ślepcowi w okularach te czerwone słabo się czyta.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Nie wiem też jestem okularnik i nie mam problemu... Jasne tło na pewno nie - niebieski, szczególnie ciemniejszy jest "przyjazny dla oka", dlatego większość prezentacji ma taki podkład. Natomiast ten czerwony mogę zmienić... i już:

[Obrazek: 3_16_05_21_12_44_37.png]

[Obrazek: 3_16_05_21_1_05_45.png]

Dorobie jeszcze Dżamahiriję, Siły Zbrojne i "resztę" oraz chyba taki "otwierający" z geografią i symboliką RB.
Teraz o wiele lepiej. Ewentualnie zrezygnowałbym też z tej kursywy, wydaje mi się zbędna.

A przy okazji wolnych miast lepiej daj Zarządcę zamiast Burmistrza, bo nie każdy zarządca musi mieć koniecznie tytuł burmistrza, to jest ustalane indywidualnie.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Jasne... w toku dalszych prac (teraz robię sobie przerwę, ale wieczorem jeszcze podłubię), porobię poprawki tego co już jest.
Przy okazji zapodaję teksty o funkcjonowaniu władz , które kiedyś stworzyłem z myślą o stronie:

http://spolecznosc.bialenia.org.pl/showt...4#pid19434

Zostały jeszcze regiony - jeśli chcecie to mogę się tym zająć.
Ametyst Faradobus

Trochę dużo tego jest na jednym obrazku... Może rozbić grafiki na te o instytucjach i te o terytorium Bialenii? Dodatkowo, może jakoś bardziej urozmaicić tło?

Mówią o grafikach KPRM miałem na myśli, np. to:

[Obrazek: 241_158938991811.jpg]
A może dałoby się to pociąć na takie właśnie mniejsze grafiki, które by można przesuwać albo które same by się przesuwały?
Ametyst Faradobus

A może dałoby się to pociąć na takie właśnie mniejsze grafiki, które by można przesuwać albo które same by się przesuwały?

W sumie to jest nawet lepszy pomysł. Takie małe grafiki o poszczególnych instytucjach w Bialenii, np. wyłącznie o prezydencie, czy Zgromadzeniu Narodowym. 
Iwan Pietrow napisał(a):Trochę dużo tego jest na jednym obrazku... Może rozbić grafiki na te o instytucjach i te o terytorium Bialenii? Dodatkowo, może jakoś bardziej urozmaicić tło?

Ametyst Faradobus napisał(a):A może dałoby się to pociąć na takie właśnie mniejsze grafiki, które by można przesuwać albo które same by się przesuwały?

Iwan Pietrow napisał(a):W sumie to jest nawet lepszy pomysł. Takie małe grafiki o poszczególnych instytucjach w Bialenii, np. wyłącznie o prezydencie, czy Zgromadzeniu Narodowym.

Można zrobić mniejsze, przede wszystkim zauważyłem, że szerokość 1200 pxs jest za duża, bo forum zmniejsza i robi się to mniej wyraźnie (tutaj jest ten problem nieczytelności). Zapewne przejdę na 1000 x 800 pxs... szerokość 1000 pxs nie jest zmniejszana. Wtedy wejdzie mniej i będzie obrazków więcej - zapewne rozbiję informację z jednej "tablicy" na dwie... albo i na trzy.

Natomiast jestem przeciwny "urozmaicaniu tła"... tło powinno być jednolite (te ozdobniki tylko zmniejszają czytelność), a kolor jest chyba w miarę dobrze dobrany, choć mogę z odcieniem pokombinować.

Posprawdzam jak to najlepiej zrobić... pewnie wszystkiego do wyjazdu nie zdążę, ale zobaczymy.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości