26-06-2021 18:25
No tak... ale ja miałem na myśli umiejscowienie Bialenii na mapie v-świata. Co do planszy z wszystkimi elementami RB to sprawa oczywista.
|
Komisja ds. Promocji i Propagandy
|
|
26-06-2021 18:25
No tak... ale ja miałem na myśli umiejscowienie Bialenii na mapie v-świata. Co do planszy z wszystkimi elementami RB to sprawa oczywista.
26-06-2021 18:41
W ogóle przyda się krótka notka na temat mikronacji jako takich. Można założyć, że natrafi na nas jakiś kompletny laik, który powinien dostać krótką odpowiedź na pytanie "Co to do cholery jest?".
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
26-06-2021 19:11
Zgadza się... sądzę że to może być ta plansza z lądami mikroświata (taką mapkę przecież mam) i na niej na zielono (lądy mam w wersji białej) pokolorujemy Bialenię. Powyżej wstawi się kilkuzdaniową informację co to są mikronacje.
26-06-2021 19:55
To mogę przygotować taką informację o ile już tego nie zrobiłem.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
27-06-2021 05:02
Dzisiaj jestem w trasie... ale od jutra zacznę robić te elementy plansz. Czy mógłbyś Iwanie podać kod koloru, który wybrałeś jako podkład? Większość elementów będzie bez podkładu, ale gdyby z czymś tam był problem to w razie potrzeby potrzebuje ten kolor podkładu, aby pasowało.
27-06-2021 13:29
>Czy mógłbyś Iwanie podać kod koloru, który wybrałeś jako podkład?
#004AAD
27-06-2021 15:19
Dzięki! W tej chwili z MOP-a na S-5 nadaję, ale
jutro przygotuję co trzeba, abyś we wtorek miał. Jak będę w chacie to ten dział w galerii, w którym robiliśmy próby przemianuję na "roboczy" (i będziemy tam wrzucać elementy i plansze przed "zatwierdzeniem"), a na gotowe plansze zrobię nowy.
27-06-2021 19:10
Ja dzisiaj też w trasie, bo się minąłem w Rononem i razem z całą kliką rządzącą ZSKHiW udaliśmy się na Schneekoppe i nielegalnie przekroczyliśmy granicę Austro-Węgier.
![]()
Mapa mikroświata z zaznaczoną Bialenią na zielono... Zauważyłem, że plansze Iwana mają 873 pxs szerokości, a więc testowo zmniejszyłem mapę do 800 pxs na podkładzie w podanym wczesniej kolorze:
![]() Tutaj sama warstwa lądów (warstwa bez podkładu) w dwóch wersjach: 1. Bez kolorowanej RB - http://vonthorn.sarmacja.org/galeria/arc..._53_54.png 2. RB w kolorze bialeńskiej zieleni (009230). - http://vonthorn.sarmacja.org/galeria/arc..._52_36.png W obu przypadkach pozostawiłem szerokość 6000 pxs (maksymalna w galerii, bo oryginał jest w 24000 pxs) - tak chyba lepiej bo Iwan sobie przeskaluje wg potrzeb przy pracy. Tutaj kontur (biały) lądów należących do Republiki Bieleńskiej - sam kontur (bez podkładu), tyle że naniesione są wewnętrzne granice podziału Rzesza-DB na Wyspie Bialeńskiej. Odległość Wysp Przyjaźni rzeczywista, a sam wymiar 1072 pxs. Tutaj już do decyzji Iwana czy zmniajszyć całość, czy przesunąc kontur Wysp Przyjaźni. - http://vonthorn.sarmacja.org/galeria/arc..._54_15.png Testowo zmniejszone (bez przesuwania WP) do 800 pxs z podkładem: ![]() Nie nanosiłem proponowanych przez Ametysta miejscowości... lepiej niech zrobi to Iwan, bo nie znam jego koncepcji jakimi znaczkami to zrobi.
28-06-2021 11:06
Bardzo fajnie tylko zastanawiam się nad jedną rzeczą: czy w wariancie z niebieskim tłem nasza zielona Bialenia nie ginie i nie będzie trudno dostrzegalna?
![]() |