22-07-2021 15:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2021 19:26 przez Ronon Dex.)
Akrypa Ali Shariati napisał(a): W kwestii Dżamahiriji Bialeńskiej, nie planuje w niej nic robić aktualnie. Jak dobrze wiadomo ja i Ronon nie jesteśmy kompatybilni a mocno bezczelne z mojej strony byłoby wypychanie go z tego czym on się zajął kiedy ja zlewałam tą kwestię. Rzut oka na to co robicie tam tylko zachęca do dalszego nie współuczestnictwa w tym. Nie oznacza to, że się kompletnie focham - tylko lekko. Możliwe, że porobię to co próbowałam zacząć wcześniej jak np. opisy miast, dzielnic itd. Ale oczywiście to zależnie od możliwości na jakie mi aktualne władze DB zezwolą. I oczywiście jak bardzo zmodyfikują DB sami. Po pierwsze może i nie jesteśmy kompatybilni, ale zawsze można się w tej materii porozumieć... Osobiście wziąłem się (po raz drugi zresztą) za jakieś zarządzanie DB bo nie było innego wyjścia. Region jest zapisany w konstytucji, a totalny brak w nim władz komplikuje wiele spraw na poziomie państwowym. Jakoś nigdy nie miałem zacięcia do "socjalizmu" (którego osobiście nie trawię... ale real to real, a zabawa w Mikroświecie to zabawa), a więc nie mam specjalnie pomysłów, ani inwencji w tej materii. Jak to mówię robię to co gdzie indziej, starając się to ubrać w jakieś mniej lub bardziej pasujące "socjalistyczne ubranko".
Nie mam nic przeciwko byś sobie działała po swojemu i w klimacie jaki uważasz za stosowny, mogę sobie tym zarządzać - głównie na takiej zasadzie by istniała tam ciągłość władzy. Skoro nie masz zamiaru się specjalnie wiązać ponownie z RB i DB, bo masz inne priorytety to OK. Po prostu baw się w kwestie arabsko-socjalistyczne wg swojego uznania... nie będę w tym przeszkadzał. Po prostu zapewnię ciągłość administracyjną, aby nie było problemów, by terminowo załatwiać co trzeba itd. Mogę nawet stanowisko jakieś rozdać np. Komisarza ds spraw... czego sobie życzysz. Czy inne jak tam sobie to zechcesz nazwać.
Moim celem jest jedno... by region skoro już istnieje, to w ramach RB jakoś tam działał. Ale z mojej strony specjalnych wodotrysków nie ma, spraw do zrobienia w całej RB jest dużo i to raczej czasu brakuje, szczególnie latem gdy wolny czas to spędzam jak najczęściej na realowych strzelnicach, a nie przy kompie. Czyli i dla mnie RB obecnie jest na "drugim planie".
Chcesz coś tam sobie robić, masz pomysły - to się na mnie nie oglądaj, ja zapewniam tylko ciągłość administracyjną regionu oraz czasem coś tam wrzucę "po swojemu", aby to w ogóle działało.
Opisy miast? Super pomysł. Oby jak najwięcej i jak najdłużej...
Jeśli chcesz ponownie się wpisać do składu LKD to daj znać... nie trzeba teraz nawet tam mieszkać, wystarczy akces o chęci działania w DB, nawet okazjonalnego.
> Iwan już nie jest Prezesem PK, skonczyla się jego kadencja. Zresztą, nie bardzo mógłby nim być, bo jest członkiem RR.
Jeśli więc Ametyst wyrazi zainteresowanie to chętnie zajmę doniosłą funkcje naczelnego Ziobry Bialenii.
> Chcesz coś tam sobie robić, masz pomysłu - to się na mnie nie oglądaj, ja zapewniam tylko ciągłość administracyjną regionu oraz czasem coś tam wrzucę "po swojemu", aby to w ogóle działało. Opisy miast? Super pomysł. Oby jak najwięcej i jak najdłużej...
W porządku, zapamiętam.
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB
Wyrażam zainteresowanie. Mogę jeszcze dzisiaj wydać nominację Bożą.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus
Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)
Cytat:Nie. Używałeś go przez lata więc intuicyjne jest dla mnie jego użycie.
Nigdzie nie poinformowałeś, żeby nie używać tego nazwiska, jak rozumiem wolisz by tego nie robić więc nie będę.
Odniosłam się jedynie do twoich uwag z czatu do mnie na temat tych folwarków.
Jak chcesz, to używaj, nie będę nikogo zmuszał, nie jestem diukiem K.
Te uwagi były żartobliwe, myślałem, że to jasno wynika z kontekstu. Nie emocjonuję się inbami sprzed półtora roku.
Widzę, że dalej mnie nie lubisz, ale trudno, Bialenia jest chyba wystarczająco duża, żebyśmy nie wchodzili sobie w drogę.
Dla nabicia statystyk odpowiem w sumie.
> Jak chcesz, to używaj, nie będę nikogo zmuszał, nie jestem diukiem K.
Zobaczy się.
> Te uwagi były żartobliwe, myślałem, że to jasno wynika z kontekstu. Nie emocjonuję się inbami sprzed półtora roku.
Chyba jednak tak ale przede wszystkim emocjonujesz się na tyle swoim nazwiskiem by zwracać na nie uwagę.
> Widzę, że dalej mnie nie lubisz, ale trudno, Bialenia jest chyba wystarczająco duża, żebyśmy nie wchodzili sobie w drogę.
Tak raczej nie jest i to w obu punktach.
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
10 lat to sporo czasu. Gratulacje za wytrwałość!
Jak z perspektywy czasu oceniasz mikronacje? Czy jesteś w stanie powiedzieć, że Cię one rozwinęły?
Cudowne 10 lat, czekamy na 20!
(-) mgr net Ola Kaarina Isadora Helyanve van Hälsing-Scraw de Cubalibre-Adamas et Marcjan-Chojnacka
Kwestorka w Baridasie, Cesarzowa Tuolelenkki, Dziedziczka Tirecji, Arcyksiężna Egerloon, Diuczessa Jajeczka, Baronowa Sint Arco, Hrabina Litawy, Szlachetna Dama w Ardemii, Lady Admiralicji.
23-07-2021 09:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2021 09:40 przez Akrypa Ali Shariati.)
> 10 lat to sporo czasu. Gratulacje za wytrwałość!
A dziękować.
>Jak z perspektywy czasu oceniasz mikronacje? Czy jesteś w stanie powiedzieć, że Cię one rozwinęły?
Lekko pewnie tak ale bardziej wartościowe było poznanie takich ludzi jak zwłaszcza Marcin Prymas czy Maciej Kamiński. Zwłaszcza tą pierwszą osobe bardzo cenie w realu.
Generalnie mikronacje jakoś nie rozwijajął w sensie, że lepiej poczytać se jakąś ksiazke w tym samym czasie, obejrzeć film, podejść do losowego człowieka na ulicy i go podrywać/ideologizować/religijnie nawracać. To bardziej jak bardzo długa sesja rpg z losowymi ludźmi.
>Cudowne 10 lat, czekamy na 20!
Liczę na 200 lecie.
Poznawanie ludzi rzeczywiście jest najlepszą częścią mikronacji. Z drugiej strony trochę to zabija ich klimat.
Co zaś się tyczy rozwoju osobistego, to ja bym powiedział, że mikronacje mogą inspirować do zgłębiania różnych tematów i odkrywania nowych rzeczy.
To jest w ogóle dobry temat pod dyskusję. Może w ramach CB?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus
Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)
|