• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wezwanie do wyjaśnień
Wasza Ekscelencjo,
Republika Bialeńska wzywa Federację Nordacką do złożenia wyjaśnień w sprawie zjawiska kloningu na terenie Federacji.
Proceder posiadania więcej niż jednej tożsamości przez mieszkańca jest w naszym przekonaniu absolutnie niedopuszczalny. Ponadto, jednym z warunków uznania państwowości przez RB jest niebudzenie zastrzeżeń ani żadnych podejrzeń co do posiadania więcej, niż jednej tożsamości przez mieszkańca, bądź mieszkańców.
Wobec tego, wzywam władze Federacji Nordackiej do ujawnienia wszystkich danych dotyczących kloningu na terenie FN, natychmiastowej penalizacji zjawiska oraz zablokowania wszystkich drugich i kolejnych kont.
W przeciwnym wypadku, kierując się szacunkiem do prawa własnego kraju, a nade wszystko szacunkiem do idei mikronacji, będę zmuszony do wycofania uznania. W przypadku wycofania uznania państwowości FN, traktat automatycznie przestanie obowiązywać.
Z wyrazami szacunku,
Andrzej Swarzewski, Prezydent Republiki Bialeńskiej.
Wielebny Panie Prezydencie!

Incydent "kloningowy", który w ostatnich dniach wystąpił w naszym kraju był nie lada problemem, który został już rozwiązany - klon-konto Pana Alfreda Fabiana von Tehen-Dżeka zostało już zablokowane. Obywatele Federacji Nordackiej włącznie ze mną są przeciwni klonom, i ich użytkowaniu w naszym kraju. Według Nas, zjawisko to tylko psuje i uprzykrza innym zabawę. W FN nie ma żadnych klonów - o to mogę Pana Prezydenta zapewnić. Sam wczoraj przeglądałem adresy IP użytkowników w celu wychwycenia jakichś nieciekawych sytuacji - żadnej takowej nie znaleziono.

Partia "Prawica Razem!" jest również w przygotowaniu ustawy, która zakaże posiadania więcej niż jednej tożsamości na terenie Federacji Nordackiej. Akt takowy postaramy się uchwalić jak najszybciej po moim zaprzysiężeniu na prezydenta, które odbędzie się w poniedziałek. Mam nadzieję, że rozwiałem wszystkie Pańskie wątpliwości co do tego zjawiska w naszym państwie.

/-/ Ambasador Federacji Nordackiej w Bialenii
/-/ III Prezydent-elekt Federacji Nordackiej
Kaspar Waksman
Wasza Ekscelencjo,
Dziękuję za szybkie oraz pomyślne wyjaśnienie sprawy. Wierzę w Waszą uczciwość, dlatego też nie będę naciskał na ujawnienie poufnych danych.
Gratuluję zwycięstwa w wyborach prezydenckich i życzę udanego urzędowania. Liczę na bliską współpracę pomiędzy naszymi państwami, zarówno na polu kulturalnym, jak i politycznym. Federacja Nordacka oraz Republika Bialeńska, jako największe i najstabilniejsze kraje Kontynentu Północnego, powinny wspólnie kreować politykę regionalną, szanując jednocześnie prawa państw rozwijających się, takich jak Sewerbia.
Z wyrazami szacunku
Andrzej Swarzewski.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości