• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
12. Debata tematyczna Konsultacje - likwidacja lenn
Pierdolicie Pietrow, jak już to Cerkiew.

Co do Żółkwi no to ja nawet mam jakiś pomysł na to - rodzaj podmiejskich peryferii, bo i lenno jest specyficzne (bardzo wartościowa ziemia). Tak samo w przypadku lenn Karola - może mi je powierzyć nawet nie tyle jako Lwu, co personalnie, bo np taki Koczkodan planowaliśmy razem jako sąsiada Faradobaju. Już z nim rozmawiałem. Jeśli zaś chodzi o Genuę to jak mówię - rozmawiałem i pomysł jest taki jak wyżej. Powiem dla jego, że teoretycznie może po prostu ustanowić pełnomocnika, nawet dać mu jakiś tytuł, ale jeśli nie zrobi nic to lenno będzie całkowicie zlikwidowane. Wówczas mogę urządzić tam jakąś kolonię we włoskich klimatach.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ametyst Faradobus napisał(a):Wówczas mogę urządzić tam jakąś kolonię we włoskich klimatach.
No i na środku powinieneś zbudować Colosseum, aby zgodnie z najlepszymi wzorcami rzymskimi móc karmić v-lwy świeżym, bo jeszcze się poruszającym mięskiem v-chrześcijan. Na pewno będzie "klimatycznie" Big Grin

[Obrazek: 3_26_10_21_3_32_53.png]
Przecież dopiero co wybudowałem coś takiego w Wolnogradzie.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Ametyst Faradobus napisał(a):Przecież dopiero co wybudowałem coś takiego w Wolnogradzie.
No tak... tylko ten żer dla lwów trzeba wozić, a tam pewnie jest ich dosyć na miejscu. Big Grin
Ja bym to wszystko spalił, a to co się nadaje włączyć w poczet miast Rzeszy. Ewentualnie można wszystkie lenna zawiesić i może ktoś przytuli czyjś spadek, bo nikt w końcu nie wie ilu będzie nowych v-mieszkańców Bialenii. Wink 
[Obrazek: FlYScNM.png]
Ja nie jestem zwolennikiem pomysłu, by Genua była lennem kolejnych patriarchów rotryjskich. Chyba, że kolejni prezydenci Bialenii będą dzierżyć lenno w Rotrii. Jestem zdania, że stosunki z Państwem Kościelnym, podobnie jak ze wszystkimi innymi państwami, oparte powinny zostać na zasadzie wzajemności.
Cytat: Ja bym to wszystko spalił, a to co się nadaje włączyć w poczet miast Rzeszy. Ewentualnie można wszystkie lenna zawiesić i może ktoś przytuli czyjś spadek, bo nikt w końcu nie wie ilu będzie nowych v-mieszkańców Bialenii.

Ty to byś najchętniej palił i zasypywał solą. xD Zadajmy sobie trochę wysiłku - prawna likwidacja lenna nie powoduje, że to co się tam znajdywało znika.

Cytat: Ja nie jestem zwolennikiem pomysłu, by Genua była lennem kolejnych patriarchów rotryjskich. Chyba, że kolejni prezydenci Bialenii będą dzierżyć lenno w Rotrii. Jestem zdania, że stosunki z Państwem Kościelnym, podobnie jak ze wszystkimi innymi państwami, oparte powinny zostać na zasadzie wzajemności.

Dla mnie tam dali całą marchię. xD

A tak na serio: takie rozwiązanie i tak jest na ten moment prawnie niemożliwe - na tej zasadzie ja nie mogę zarządzić, że zarządcami jakiegoś lenna będą kolejni premierzy ZSKHiW. Natomiast każdy lennik, w tym Pio, może ustanowić pełnomocnika. Nikt mu nie zabroni, aby kolejnymi jego pełnomocnikami byli kolejni papajowie.
Ametyst Faradobus

Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a):Jestem zdania, że stosunki z Państwem Kościelnym, podobnie jak ze wszystkimi innymi państwami, oparte powinny zostać na zasadzie wzajemności.
Żartujesz?! Pedofilia to coś obrzydliwego... Sick

Potr Pawłow napisał(a):Ja bym to wszystko spalił, a to co się nadaje włączyć w poczet miast Rzeszy.
A co będą lwy jadły? Przypalone? Chcesz mieć problem z jakimiś v-animalsami? Big Grin
Rzeczywiście masz rację Rononie, warto by było napuścić tam lwów, zanim nie zostaną spalone te włości. Lwy sobie zeżrą chrześcijan, a potem tak jak pan Ametyst powiedział (xD), spalić i solą posypać. Big Grin 
[Obrazek: FlYScNM.png]
Przecież ja tak znowu nie jem dużo. Iwan potwierdzi, kilkukrotnie spożywał ze mną posiłek.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości