• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Schemat strony i jej wygląd
(16-11-2021 11:02)Ametyst Faradobus napisał(a): Mam dziwne hobby, nie zrozumiesz.
W sumie mogę zrozumieć... Mam kolegę (zresztą przez chwile był tutaj u nas kilka lat temu), którego hobby to obozy koncentracyjne.

(16-11-2021 11:02)Ametyst Faradobus napisał(a): No, to brzmi bardzo dobrze. Przy okazji dowódca okrętu (w domyśle np lennik) nie będzie musiał długo szukać przydziału na wypadek mobilizacji.
W zasadzie to jest już teraz na Forum - tylko jest "nieco" nieaktualne, bo niektórym doszły okręty. Przy okazji umieszczania tego na stronie dokonuję aktualizacji. NA stornie będzie to czytelniejsze, bo będą odnośniki do poszczególnych gwardii.
(16-11-2021 13:29)Ronon Dex napisał(a): W sumie mogę zrozumieć... Mam kolegę (zresztą przez chwile był tutaj u nas kilka lat temu), którego hobby to obozy koncentracyjne.

No to ja te... nieważne.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Dobra Ametyst... mała próbka. Tylko to jeszcze nigdzie nie jest przypięte (wejście tylko przez link), bo to jeszcze w fazie tworzenia - https://gov.bialenia.org.pl/okrety-rezer...h-gwardii/

Przekierowania działąją tylko dla ORZ "Maciej Kamiński" oraz ORZ "Andrzej Swarzewski", bo to tylko zrobiłem i podpiąłem - pozostałe linki prowadzą do pierwowzorów (bo kopiowałem ze strony dotyczącej okrętów MW RB z I linii).
No i bardzo ładnie. Pamiętaj, że ja z Bialeńskich Bojówek Faradobusów też mam wystawione okręty do kontyngentu.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

(16-11-2021 20:15)Ametyst Faradobus napisał(a): Pamiętaj, że ja z Bialeńskich Bojówek Faradobusów też mam wystawione okręty do kontyngentu.
Pamiętam, ale o ile okręty z Razorna, Lisendorff i Venomanii są mobilizowane (wspólnie) jako 15 Grupa Bojowa we Flocie Uderzeniowej (już uzupełniona i wstawiona) to Okręty Gwardii Rzeszy zasilają Flotę Desantową oraz Flotę Obrony Wybrzeża (tam też idą pozostałe okręty z Lisendorff oraz Twoje dwie korwety typu K-40... ten "Chrabąszcz" jest niestety niekompatybilny z innymi jednostkami floty). Tutaj muszę uzupełnić schematy i opisy bo robione były przed wcieleniem tych jednostek.
Tylko "Chrabąszcz" nie jest częścią kontyngentu. Korwety natomiast stacjonują w bazie Jedisan i są wykorzystywane do celów patrolowych.
Ametyst Faradobus

Wziąłem się z wrzucanie do Biuletynu Ustaw, trochę dłubania z blokami jest, ale tak z doskoku to się wszytsko wprowadzi, w przerwach od innej roboty. Najgorsze, że zaniechano robienia tych tekstów jednolitych...  Angry
Ale chyba nie planujesz tam umieszczać każdego postanowienia czy rozporządzenia? Ograniczmy się do konstytucji, ustawi i kodeksów, a do postanowień dajmy odnośnik.

Ewentualnie można też pomyśleć o takim katalogu na wzór tego, który stworzyłem w Dzienniku Praw Rzeszy.
Ametyst Faradobus

(16-11-2021 23:06)Ametyst Faradobus napisał(a): Ale chyba nie planujesz tam umieszczać każdego postanowienia czy rozporządzenia? Ograniczmy się do konstytucji, ustawi i kodeksów,
Na nawet mi to do głowy nie przyszło... dokładnie jak piszesz czyli tylko Konstytucja, kodeksy i ustawy... i to tylko teksty jednolite - nie mam najmniejszego zamiaru umieszczać tam ustaw o zmianie ustawy itd.

Ma to być zbiór aktualnych praw z szybkim dostępem... w pewnym sensiE może to w przyszłości prowadzić do postulowanego "skrócenia forum" w przypadku jego rozrostu - bo będzie można coś na forum wstawić "głębiej", a szybki dostęp do praw będzie ze strony. Zresztą nie ukrywajmy - z Biuletynu Ustaw na stronie zdecydowanie łatwiej cokolwiek odszukać niż w BU na forum.
Z tymi tekstami jednolitymi ja mam zawsze taki problem, że one na forum są w drugim albo trzecim poście. Czasem czytam sobie jakąś ustawę, aby coś sprawdzić, a potem się okazuje, że aktualna wersja jest niżej.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości