• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Administracja i władze.
(12-11-2021 16:04)Helwetyk napisał(a): Przyczepić się zawsze można (to w krzywych czy bitmapie?)
Ja to na kolanie we wstyd się przyznać Paincie machnąłem...

(11-11-2021 11:45)Ametyst Faradobus napisał(a): Też nie można popadać w drugą skrajność i brać strasznie mainstreamowych budowli, bo to nudne.
No to teraz "esteto" masz przechlapane... spręż się i wykombinuj jakieś chałupy dla ZN i RR, bo skoro poszedł ten Pałac Prezydencji to resztę trzeba zrobić w tym samym, spójnym stylu.
(14-11-2021 18:17)Ronon Dex napisał(a): Ja to na kolanie we wstyd się przyznać Paincie machnąłem...
Łopanie…
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
[Obrazek: 1000.png]
(14-11-2021 18:34)Helwetyk napisał(a): Łopanie…
No tak jak napisałem... przy tej ilości roboty nie miałem czasu na zabawę GIMP-em, siadłem i nabazgrałem to najbardziej prymitywnym narzędziem graficznym. Będzie czas i chęci to się zrobi "na poważnie", na razie musi wystarczyć.
(14-11-2021 18:37)Ronon Dex napisał(a): No tak jak napisałem... przy tej ilości roboty nie miałem czasu na zabawę GIMP-em, siadłem i nabazgrałem to najbardziej prymitywnym narzędziem graficznym. Będzie czas i chęci to się zrobi "na poważnie", na razie musi wystarczyć.
Podziwiam determinację, mnie by cierpliwości do narzędzia zabrakło…
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
[Obrazek: 1000.png]
(14-11-2021 18:41)Helwetyk napisał(a): Podziwiam determinację, mnie by cierpliwości do narzędzia zabrakło…
No właśnie czasem jak chcesz uzyskać stosunkowo prosty efekt to mniej czasu zabiera użycie prostego narzędzia, niż tego bardziej "wypasionego" z wieloma możliwościami, które jednak trzeba ustawić. Jak chcesz zrobić proste kreski to Paint jest po prostu szybki, bo w GIMP-ie zawsze trochę zajmuje samo ustawienie pędzla, a w Paincie masz szybki wybór narzedzia i tylko kilka skokowych ustawień. To coś jak w realu: koszt-efekt... w tym przypadku nie koszt, a czas.
Dodałem Zgromadzenie Narodowe... https://gov.bialenia.org.pl/directory-ca...ja-wladze/

... byłem zmuszony wykombinować logo w tym samym stylu co z przypadku Prezydenta. Podmienić zawsze można, jak się wykombinuje kiedyś jakiś charakterystyczny budynek dla ZN - na razie to po prostu coś namazane z wyobraźni w Paintcie w kilkanaście minut.

Tekst wziąłem z tego, który robił Ametyst jak jeszcze chciał poprawiać starą stronę.
Mi od dawna chodzi po głowie parlament Bangladeszu: https://www.google.com/search?q=banglade...2&dpr=1.25
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Krótki opis Uniwersytetu Bialeńskiego:
Cytat:Uniwersytet Bialeński jest największą i jedyną szkołą wyższą w Republice Bialeńskiej. Uczelnia prowadzi działalność naukową oraz dydaktyczną. Każdy może podjąć bezpłatną naukę na Uniwersytecie. Uczelnia prowadzi studia magisterskie oraz doktoranckie.
Uniwersytetem zarządza Senat, złożony ze wszystkich pracowników i studentów, a także powoływany przezeń Rektor. Rektor powołuje Prorektora oraz Dziekanów, którzy z kolei powołują Prodziekanów oraz kierowników instytutów i katedr.
Uniwersytet Bialeński działa na podstawie ustawy o systemie szkolnictwa wyższego z 26 października 2020 r. oraz Statutu Uniwersytetu Bialeńskiego z 5 grudnia 2020 r.
W skład uczelni wchodzą obecnie: Wydział Wojskowy, Wydział Nauk Humanistycznych, Wydział Nauk Społecznych oraz Instytut Mikrozofii. Ponadto, przy szkole działa Bialeńska Uniwersytecka Biblioteka im. Rewolucjonistów i Postępowych Intelektualistów.
Szkoła wyższa jest organizatorem cyklu debat pt. Colloquia Bialenica. W dyskusjach poruszane są tematy związane z życiem Mikroświata.
Historia Uniwersytetu Bialeńskiego sięga początków 2014 r. Od tego czasu wygłoszono dziesiątki wykładów, opublikowano dziesiątki prac naukowych, wielu studentów ukończyło studia. Przez pewien czas przy współpracy UB wydawano międzynarodowe czasopismo naukowe „Acta Microsophica”.
Obecnie obowiązki rektora pełni prof. Ametyst Faradobus.
Dołącz do nas!

Osobny artykuł napiszę (kiedyś Big Grin ) do Encyklopedii Narodowej nt. mikrozofii.
Cytat:Ali ibn Abi Talib – 11. Prezydent Republiki Bialeńskiej w okresie od 11 stycznia do 1 lutego 2016 r., wielokrotny parlamentarzysta, znawca ekonomii, wieloletni ajatollah Zielonego Kościoła, autor kilkudziesięciu fatw. Powszechnie lubiany przez Bialeńczyków, obecny w życiu państwa od 2013 r.
Filozofia Aliego ibn Abi Taliba stała się tematem opracowania naukowego: http://spolecznosc.bialenia.org.pl/showt...p?tid=2735
Przed przybyciem do Bialenii Talib działał od 2010 r. jako Radogost Radziwil i pod innymi nazwiskami, w tym czasie pełnił m.in. urząd prezydenta Ludowej Republiki Siedmiogrodu, prezydenta Demokratycznej Republiki Ciemnogrodu, prezydenta II Rzeczypospolitej, działał też w Republice Victorii i Santańskiej Republice Socjalnej.
Cytat:
Uniwersytet Bialeński (UB) jest największą (i na dzień dzisiejszy jedyną) szkołą wyższą w Republice Bialeńskiej. Jego historia sięga początków 2014 roku: od tego czasu wygłoszono dziesiątki wykładów, opublikowano dziesiątki prac naukowych, wielu studentów ukończyło studia. Przez pewien czas przy współpracy UB wydawano międzynarodowe czasopismo naukowe Acta Microsophica.  Uczelnia prowadzi działalność naukową oraz dydaktyczną, a studia na niej są bezpłatne. W ofercie posiada studia magisterskie i doktoranckie na różnych kierunkach.  Uniwersytet jest organizatorem cyklu debat Colloquia Bialenica. W dyskusjach tych poruszane są tematy związane z życiem Mikroświata.

Uniwersytetem zarządza Senat, złożony ze wszystkich pracowników i studentów. Na jego czele stoi Rektor, którego wybierają członkowie Senatu. Rektor z kolei powołuje Prorektora oraz Dziekanów, którzy mogą nominować Prodziekanów, a także kierowników instytutów oraz katedr.

Uniwersytet Bialeński działa na podstawie Ustawy o systemie szkolnictwa wyższego z dnia 26 października 2020 roku oraz Statutu Uniwersytetu Bialeńskiego z 5 grudnia 2020 roku. Wspomniana ustawa daje władzom UB, jako wiodącej instytucji naukowej kraju, prawo do nostryfikowania dyplomów, a także nadawania stopni zawodowych na podstawie zasług w życiu społecznym, z pominięciem zwyczajnego trybu studiów

W skład uczelni wchodzą obecnie: Wydział Wojskowy, Wydział Nauk Humanistycznych, Wydział Nauk Społecznych oraz Instytut Mikrozofii. Ponadto jednostką Uniwersytetu jest Bialeńska Uniwersytecka Biblioteka im. Rewolucjonistów i Postępowych Intelektualistów.

Główną siedzibą UB jest kampus w Wolnogradzie.

[tu odnośnik do siedziby]

[tu zbiorcza informacja o władzach]

Trochę skorygowałem i przeredagowałem.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości