• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brodria - wątek organizacyjny
Wasza Cesarska Mość,
Szanowni Brodryjczycy,

Jakich działów będziecie potrzebować? Póki co utworzyłem Wiec. 
Ja sygnalizuję, że chciałbym, żeby powstał dział regionalny, a w nim moja Nowa Orda.

Zauważyłem też, że moja kadencja jako Premiera skończyła się pół miesiąca temu. Trzeba będzie wkrótce wybrać następcę. 

Kolejną kwestią jest stworzenie opisu Brodrii na stronę bialeńską. Myślę, że będzie to pierwszy krok w kierunku promocji naszego kraju.

Może w jakiś sposób poinformujemy starych Brodryjczyków, gdzie obecnie działa Carstwo?
(21-11-2021 15:11)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Ja sygnalizuję, że chciałbym, żeby powstał dział regionalny, a w nim moja Nowa Orda.
Dołączam się do tego z Nan Di.
Chcę w Brodrii kontynuować wspólnotę religijną, dlatego poproszę dział na Brodryjska Cerkiew Staroobrzędowców, a w niej Molennę św. Michała Archanioła. Może Cerkiew państwowa przyciągnie obcych. Wink 
[Obrazek: FlYScNM.png]
Można spróbować prowadzić działalność ewangelizacyjną w Bialenii, choćby wśród Poleszuków. Natomiast myślę, że odpuścić powinniśmy sobie całkowicie proszenie Rotrii o przesłanie hierarchy. Skoro tyle czasu mają nas gdzieś, to powinniśmy zacząć prowadzić adekwatną politykę.
Na Anatolii mamy świątynie ortodoksyjne w rejonie Jedisan i Anatolii Brodryjskiej - na przykład Monaster Klopski.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Zbuntujemy ich przeciwko popom i dołączymy do naszej Cerkwi.
A ci staroobrzędowcy to bezpopowcy czy popowcy? I jakiej linii? Ja się trochę na nich znam, bo nawet ich osobiście nawiedziłem w tym roku w Łatgalii oraz udzieliłem wskazówek na miejscu.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Osobiście myślałem nad odejściem od tradycji bezpopowców Cerkwi Brodryjskiej, ponieważ chcemy robić ogólnobrodryjską, a może nawet ogólnonordacką cerkiew, dlatego jako taka struktura by się przydała. Coś będzie trzeba w tym zakresie pomyśleć. 
W Rosji to chyba było tak, że wzięli jakiegoś metropolitę z Bałkanów albo Wołoszczyzny i on wyświęcił w pojedynkę. Jest obecnie w V-Świecie jakiś prawosławny biskup?
Ametyst Faradobus

De facto to nie, ale Ojciec Gagik coś kombinuje odnośnie Wspólnoty Kościołów, że tak to nazwę nie rotryjskich. Wink 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości