(28-11-2021 21:16)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Chciałem opublikować "Obserwatora Narodowego" w newsach, ale wygląda to gorzej niż tragicznie. Jest w ogóle opcja justowania? Nie wiem też dlaczego w jakichś niezrozumiałych miejscach poprzerzucało części zdań do kolejnej linijki.
Strzelam... kopiowałeś w PDF-a. Nigdy wcześniej nie próbowałeś kopiować PDF-a np tekstu realowej ustawy z ISAP-u? Niestety tak się dzieje i tego nie unikniesz. Musisz kopiować zanim przekonwertujesz tekst na PDF. Przy kopiowaniu w Word-a lub innego podobnego programu - wtedy co najwyżej robi się "niepotrzebny enter", co łatwo usunąć.
Opcji justowanie nie ma - może Helwetyk przy okazji coś takiego wgra - ale na razie tej opcji nie ma.
(28-11-2021 21:16)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Ktoś się orientuje, jak mogę to naprawić?
Naprawiłem... ale niestety to robota "na piechotę" - musiałem przelecieć po kolei wszytskie linijki tekstu i Baspace, Enter i tak x razy. Powtórzę - nie kopiewac bezpośrednio w jakiś PDF-ów.
(28-11-2021 21:16)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Byłoby dobrze, gdyby dało się ustawić, że nie cały artykuł pojawia się na głównej, tylko tytuł i ew. jakiś początek.
Tego nie wiem... wyprzedziłeś trochę, bo jeszcse nie zacząłem pracować nad tym panelem. Pokombinuję co z tym można zrobić i jak.