• 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[IV COLLOQUIUM BIALENICUM] W poszukiwaniu potencjalnego mikronauty
[Obrazek: 3_18_10_20_5_01_04.png]
IV COLLOQUIUM BIALENICUM
"PROMOCJA ŚWIATA WIRTUALNEGO: CO ZMIENIAĆ? JAK I DO KOGO DOCIERAĆ?"

PANEL II: W POSZUKIWANIU POTENCJALNEGO MIKRONAUTY

Moderator: prof. dr net. mgr Ametyst Faradobus

Szanowne Państwo,

w ramach pewnego eksperymentu, a także dlatego że tak było mi dzisiaj łatwiej, postanowiłem wygłosić prelekcję otwierającą ten panel w formie głosowej. Zapraszam do wysłuchania i przepraszam jednocześnie za taką sobie jakość, ale nie miałem chwilowo dostępu do sensownego mikrofonu.

(w wolnej chwili postaram się załączyć abstrakt tego co tam gadam)
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Bardzo ciekawe wystąpienie, zgadzam się co do wniosków. Eksperyment bardzo udany, dobrze się słuchało.
No to tym bardziej zachęcam do podzielenia się własnymi doświadczeniami z zakresu werbunku.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

W promocję byłem zaangażowany tak naprawdę w początkowym okresie istnienia RB. Na forum historycznym poza Rononem udało się też zwerbować Macieja Kamińskiego i Konstantego Michalskiego. Można więc powiedzieć, że była to skuteczna akcja. Trzeba jednak pamiętać, że rozsyłanie prywatnych wiadomości może być na wielu forach niemile widziane.
Bardzo ciekawa prelekcja i sam pomysł na jej nagranie też był bardzo dobry.

Młodzież jest głupia?! No w sumie się zgadzam XD
Zapewne większość jest, co dotyczy nie tylko młodzieży, i nie tylko czasów współczesnych, ale nie jest aż tak źle, żeby nie dało się znaleźć grupy potencjalnie nadającej się. Z resztą, działalność w mikronacjach nie musi przecież wiązać się z jakąś wielką inteligencją. Umiejętność poprawnego pisania po polsku wystarczy. Big Grin
Akurat to mówienie o głupiej młodzieży jest raczej nawiązaniem do powszechnej opinii, a nie wyrażeniem mojego osobistego zdania. Jak to powiedział pan prezydent Kononowicz Krzysztof: chcę aby młodzież była jak młodzież.

Chodzi o to, abyśmy sobie uświadomili, że nawet jeśli większość młodzieży / społeczeństwa to idioci to nie znaczy, że nie ma tam jednostek godnych uwagi.
Ametyst Faradobus

Z moich obserwacji nie wynika, by młodzież była obecnie głupsza niż "za moich czasów", ale może po prostu za mały dystans wiekowy mnie od nich dzieli. Jest dużo zdolnej i ambitnej młodzieży. Smutek budzi jedynie fakt, że po kilkudziesięciu latach rozbudzenia intelektualnego dziewcząt, znowu zostały one w dużej mierze zepchnięte do zajmowania się głupotami, a ambitniejsze zainteresowania to domena chłopców (co widać w każdej grupie na fejsbuku). Są chlubne wyjątki i nie są odosobnione, ale tendencja jest generalnie niepokojąca. Niewielka liczba kobiet w Mikroświecie z czegoś wynika.
Swoją drogą to jest temat na osobną dyskusję, chociażby w ramach tego spędu.

Ty jesteś w ogóle dosyć specyficznym, ale dobrym, przypadkiem, bo karierę mikronacyjną rozpocząłeś w bardzo młodym wieku i przez to doświadczenie mikronacyjne nie idzie u Ciebie w parze z jakimś bardzo dużym wiekiem realnym.
Ametyst Faradobus

Popieram Ametysta.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości