• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biogramy obywateli
(29-11-2021 18:53)Ametyst Faradobus napisał(a): Tu jest medal: http://vonthorn.sarmacja.org/galeria/arc..._14_22.png

Wstążka biało-zielona.
"Biało-zielona"... okropnie precyzyjne, a ponadto zauważyłeś, że biało-zielone to mają najważniejsze nasze odrery? Może jednak coś bardzioej pasującego, dla medalu dość niskiego w hierarchii? Zaraz coś pokombinuję... może ten bladożołty się nada? To jest jednoklasowe? Rozumiem, że to coś na poziomie tego 7 i 8-lecia?
Resortowe, utworzone przez ministra, więc nawet niższe w hierarchii. Mówię tylko jak zapamiętałem tę wstążkę. Szczęśliwym trafem w moich archiwum zachował się kawałek baretki. Możemy jednak ją zmienić, bo zmiany wyglądu wstążki nie są niczym nadzwyczajnym (zobacz na polski Krzyż Walecznych) - pokaż jak byś to widział z tym żółtym.

Załączone pliki Obrazki

prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
(29-11-2021 19:10)Ametyst Faradobus napisał(a): Mówię tylko jak zapamiętałem tę wstążkę. Szczęśliwym trafem w moich archiwum zachował się kawałek baretki.
Skoro to tylko pamięć, a nie wzór zatwierdzony i opisany w prawie to może jednak tak (o wiele bardzie odróżnia się od wyższych orderów).

[Obrazek: 3_29_11_21_7_13_59.png]
Ładne. Wpisuj. W wykazie go uwzględniałem, ale mogę Ci przygotować wykaz kto to dostał (na pewno mam ja, Karol, Helwetyk).
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

(29-11-2021 19:37)Ametyst Faradobus napisał(a): W wykazie go uwzględniałem, ale mogę Ci przygotować wykaz kto to dostał
Bazuje na Twoim wykazie... mam tylko taką uwagę, że warto tam dopisać też odznaczenia Rzeszy (i ewentualnie inne "regionalne, o ile będą nadania).
Odznaczenia Rzeszy są zasadniczo w Komnacie Chałwy, bo nie są państwowe: http://spolecznosc.bialenia.org.pl/showt...p?tid=1226

Mogę je oczywiście jakoś uwzględniać w głównym wykazie, ale tu proszę o opinię Obywatela Prezydenta. Będzie też konieczne zwiększenie limitów znaków na post, bo już teraz musiałem podzielić wykaz na 4 posty.
Ametyst Faradobus

Napisałem krótki biogram Macieja Kamińskiego. W razie czego później można go rozszerzyć.

Cytat:
Maciej Kamiński - 18. Prezydent Republiki Bialeńskiej (2017), wcześniej kilkukrotnie pełniący obowiązki głowy państwa. Sprawował także funkcje: Wiceprezydenta Republiki Bialeńskiej, Marszałka Parlamentu oraz wieloletniego Dyrektora Generalnego i Prezesa Policji Krajowej. Żelazna konsekwencja w egzekwowaniu przepisów związanych z ochroną języka przyniosła mu miano Ortograficznego Gestapo. Zasłużony administrator serwisów informatycznych państwa. Dyplomata - sprawował urząd bialeńskiego ambasadora w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu. Działacz sportowy i samorządowy, związany głównie z nieistniejącym dziś regionem Jahołdajewszczyzny.

Posiada tytuł para. Był właścicielem lenna Tomaszew.
Ametyst Faradobus

Dorzucam jeszcze Ajatollaha:

Cytat:
Ali ibn Abi Talib (znany także jako Radgost Radziwil oraz Stanisław Wojciechowski) znany jest w Bialenii już od czasów Pierwszej Dżamahiriji przede wszystkim jako długotrwały ajatollah i przywódca Zielonego Kościoła. Nadał on ramy i przez wiele lat koordynował działalność największej wspólnoty religijnej Republiki wywierając znaczący wpływ na kształtowanie się kultury naszego państwa. Jego nauczanie jest do dziś przedmiotem badań. Poza działalnością na polu duchowym sprawował funkcje publiczne, między innymi zasiadał w Parlamencie Republiki Bialeńskiej.

Uzyskał tytuł lorda.

Przed zamieszkaniem w Bialenii był obywatelem i przywódcą Republiki Ludowej Siedmiogrodu, Demokratycznej Republiki Ciemnogrodu, II Rzeczypospolitej Polskiej, Chrobacji oraz Santanii.
Ametyst Faradobus

W ogóle przejrzałem po jakimś czasie swój biogram i mam małą prośbę o dodanie informacji o mojej działalności naukowej, bo ona jest w sumie równie ważna co samorządowa.

Cytat:Obecnie również Minister Spraw Zagranicznych w gabinecie Prezydenta Andrzeja Płatonowicza Ordyńskiego (w przeszłości również pełnił ten urząd – w 2020), były Minister Propagandy i Oświecenia Publicznego (2016). Generał brygady rezerwy Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej oraz Najwyższy Dowódca Gwardii Rzeszy Bialeńskiej. Historyk i nauczyciel akademicki, posiada tytuł profesora netowego. Od 2020 roku pełni obowiązki Rektora Uniwersytetu Bialeńskiego, wcześniej był między innymi Prorektorem tej uczelni. Jeden z pomysłodawców cyklu Colloquia Bialenica, autor większości aktów prawnych dotyczących szkolnictwa wyższego.
Ametyst Faradobus

W ogóle zauważyłem, że Ronon ma w gali odznaczenia leockie. Przyjmujemy w kwestii medali zagranicznych jakąś konkretną politykę? Ja mam ich dosyć sporo, ale chyba tylko bialeńskie, leockie i jeden rotryjski mają ustalone wizerunki.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości