08-12-2021 14:53
|
Wieści z zagranicy
|
|
08-12-2021 15:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2021 15:18 przez Ametyst Faradobus.)
Ja myślę, że to jest pretekst, a nie przyczyna. No niemniej jak mówię: to jest decyzja Piotra, który ma wolną wolę. Ja sam mam jednak cichą nadzieję, że na tym forum będzie się udzielał jako Miecznik Rzeszy, w której jest mile widziany, a także jako gospodarz Portu Arthurberg. W zadaniach tych oferuję mu swoje wsparcie.
A co do Muratyki to tak jak Pan Konduktor powiedział: jeden spór osobisty nie przekreśla współpracy. Ba! Bywa tak, że państwa o nie najlepszych stosunkach na szczeblu rządowym współpracują na innych polach. Sam na przykład lat temu prawie dziesięć pojechałem do Rosji na świetną wymianę, bo mimo że stosunki polsko-rosyjskie nie należały już wtedy do najlepszych to na przykład moje województwo rodzinne oraz obwód leningradzki do dziś mają bardzo dobre relacje i takie projekty tworzą (co nie przeszkadza też Dolnemu Śląskowi robić analogicznych rzeczy z regionami Gruzji i Ukrainy). Swoją drogą potem pewien zeszmaciały polityk i były muzyk, wówczas radny wojewódzki, nazwał nas rosyjską piątą kolumną na posiedzeniu sejmiku. xDD prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
08-12-2021 15:18
Też tego nie rozumiem, ale nie będę rzucał kamieniem, bo moje inby z Akrypą też eskalowały w związku z "pierdołami". W każdym razie, rozmawiałem z Prezydentem Waksmanem i panem Pawłowem, postanowiliśmy zawrzeć dżentelmeński "pakt o nieagresji", ponieważ konflikt nie służy nikomu.
Oba kraje mają wystarczająco dużo ambitnych inicjatyw, by nie musieć ratować się flejmami. Ja, tak jak zapowiadałem, potrzebuję kilku dni przerwy. W weekend wrócę z nowymi siłami.
08-12-2021 15:22
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
08-12-2021 18:59
prof. dr net. mgr gen. bryg.
![]()
08-12-2021 21:05
Gratuluję.
12-12-2021 08:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2021 08:27 przez Andrzej Płatonowicz Ordyński.)
Jeśli ktoś jest chętny, to można przejąć konto pana Leszka.
![]() https://forum.dreamland.net.pl/viewtopic...0038#90038
12-12-2021 08:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2021 09:07 przez Salvador Estela Sonnero.)
Bardzo ciekawe złożone oświadczenie woli o odejściu. Nie dość, że w formie wniosku, gdzie jest to czynność niewymagająca zgody kogo innego, to jeszcze ta propozycja przejęcia konta jest rozbrajająca.
To jak już tu jestem — mały przedruk z Muratyki: Założono Uniwerystet Zwierzogrodzki, którego rektorem został Piotr Pawłow. Składa się on z Wydziałów: Lingwistyki, Historii Muratyki i Wydziału Mikrozofii. W pierwszym pałeczkę przejął sam Rektor, w drugim obecny Prezydent Muratyki, a do pracy na 3 zgłosił się Towarzysz mgr. net Aleksander Novak. Złożono też wniosek o stworzenie Wydziału Wojskowego i zatrudnienie nań, ale skończyło się to małą aferą odnośnie prawdziwości uznania stopnia naukowego. Więcej: tutaj
12-12-2021 09:00
Szkoda, że zamiast najpierw studiować, od razu ogłaszają się wykładowcami. Oby Uniwersytet Zwierzogrodzki nie stał się odpowiednikiem uczelni słowackich i polskich Wyższych Szkół Wszystkiego Najlepszego.
Oczywiście nikt nikomu nie każe studiować w Bialenii - jest Dreamland, Sarmacja, Rotria, RON i pewnie inne państwa z uczelnią uprawnioną do nadawania stopni i tytułów. Po co iść na łatwiznę? W Mikroświecie chodzi przecież o to, żeby zabawa trwała, jak najdłużej, a nie, żeby wszyscy w ciągu miesiąca zostali profesorami, generałami, itd.
12-12-2021 10:01
(12-12-2021 08:26)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Jeśli ktoś jest chętny, to można przejąć konto pana Leszka. Jest to co najmniej niefortunne, na deskach kreślarskich od dłuższego czasu znajduje się fabularyzowana biografia Leszka. Jego odejście markuje zapewne kolejny rozdział tejże biografii. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)