• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dzień dobry
Ponownie zagościłem w kraju, gdzie trawa jest zieleńsza. Wymogi szacunku i podstawowej przyzwoitości wymagają, żeby się, po pierwsze, przywitać, a po drugie jasno przedstawić motywy i plany na działanie. Nie jestem nowym mikronautą, nie jest to moje pierwsze konto tutaj. Tożsamości było tak wiele, że nie widzę sensu, żebym się przedstawiał, więc krótko opiszę swoją dotychczasową działalność. Jestem mikronautą z 10-letnim stażem, mającym za sobą wiele różnych prób w kilku różnych państwach. Ostatni większy, sensowny kontakt z Bialenią miałem w czasach "nieszczęsnej" kohabitacji z wiadomym księstwem. Optowałem wtedy za większą autonomią Bialenii, ale, jak widać słusznie, Republika poszła własną drogą. Cóż, dopóki człowiek żyje można szukać swojego miejsca i podejmować kolejne próby. Postanowiłem zatem poszukać swojej szansy na czerpanie przyjemności w państwach związanych z Nordatą, stąd nie sposób ominąć jest centrum tej społeczności, jakim jest Republika Bialeńska. 

Póki co, zarejestrowałem się w Republice Muratyki, a teraz czynię to także tutaj. Nie zdecydowałem się jeszcze, gdzie i na ile zamierzam działać, ale założenie konta pozwoli lepiej orientować się w wydarzeniach. Rozważam w przyszłości wstąpienie na Uniwersytet Bialeński, jak czas, chęci i akceptacja ze strony społeczeństwa pozwolą.

Myślę, że taka enigmatyczna autoprezentacja na ten moment wystarczy, ale jeśli będą pytania, to postaram się w rozsądnym terminie odpowiedzieć.
Witam serdecznie!

Cóż, od Pańskiego ostatniego tu pobytu nasz kraj trochę się zmienił, więc nie zdziwię się jeśli ma Pan w głowie mętlik. W największym skrócie: przeżywamy aktualnie niezbyt emocjonujące wybory do Rady Republiki (senatu i sądu najwyższego w jednym), a w kraju od odzyskania niepodległości niemal bez przerwy rządzi Bialeńska Partia Demokratyczna. Zajmujemy się dziś przede wszystkim tworzeniem nowej strony internetowej, a na naszym forum funkcjonują dwa państwa stowarzyszone - Brodria oraz Suderland. Życie samorządowe oparte jest na dwóch regionach: kapitalistyczno-feudalnej Rzeszy oraz socjalistycznej Dżamahiriji. Gorąco polecam zajrzeć tam, bo można się zaangażować w fajne inicjatywy. Uniwersytet Bialeński funkcjonuje całkiem dobrze - aktualnie trwa u nas sympozjum Colloquia Bialenica, działa aktywnie kilka instytucji. Nie wiem, czy posiada Pan jakiś stopień naukowy - jeśli tak to zapraszam do współpracy, a jeśli nie to chętnie pomogę w jego zdobyciu.

W razie problemów z odnalezieniem się służę pomocą. Nawet jeśli nie wybierze nas Pan na główne miejsce zamieszkania to będziemy się cieszyć z Pańskich wizyt. Wiele takich osób, jak chociażby leocki namiestnik Romański czy baron Gruner z Austro-Węgier, bywa u nas regularnie współtworząc ten kraj.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
[Ucięło mój domyślny post, dlatego wersja skrócona]

Stopień naukowy miałem, ale powiedzmy, że się go zrzekam i chciałbym go kiedyś zdobyć na nowych zasadach. W wolnej chwili nadrobię wątki na Uniwersytecie Bialeńskim i podejmę decyzję, choć wybór pomiędzy mikrozofią a historią będzie trudny.

Dziękuję za miłe przywitanie i pozdrawiam.
Dzień dobry! Witamy serdecznie, zapraszam oczywiście do Instytutu Mikrozofii. Wink

P.S. Tak, wiem, wspaniale mi się urlop udaje, i tak go chwilę tu zaglądam. Tongue
Dzień dobry, z pewnością u nas będzie fajnie. Przynajmniej mamy czytelne forum.

Witam.
W takim razie zapraszam do nas na studia.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Znalazłem dzisiaj jeszcze chwilę na krótką wypowiedź w ramach IV Colloquium. Przyjrzałem się też systemowi prawnemu Rzeszy Bialeńskiej i stwierdziłem, że rzeczywiście jest skomplikowany, o czym nie wspomniałem w wątku, ze względu na brak uprawnień do wypowiadania się w Sejmiku.
Dasz bór towarzyszowi.
Cytat:Przyjrzałem się też systemowi prawnemu Rzeszy Bialeńskiej i stwierdziłem, że rzeczywiście jest skomplikowany

To akurat jego zaleta - im trudniejszy, tym łatwiejszy… do robienia wałów. Zasadniczo chodzi o to, by opłacało się tym, którym ma się opłacać. Ale oczywiście serdecznie zapraszamy do wspólnego dzieła tysiąclecia dalszego komplikowania systemu.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości