• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biogramy obywateli
(21-12-2021 10:18)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Aleksandra Izabella Dostojewska - 5. Prezydent Republiki Bialeńskiej (10 lutego 2015 – 22 marca 2015), 12. Prezydent Republiki Bialeńskiej (19 marca 2016 –5 kwietnia 2016), Caryca Brodrii, wieloletnie głowa Rodu Dostojewskich. Skandalistka, wielokrotnie elektryzująca opinię publiczną, kilkukrotnie wchodziła w poważne konflikty z prawem.

Żona, kolejno, Adama Aleksandra Dostojewskiego (von Hallera) - prezydenta Bialenii i cara Brodrii, Andrzeja Swarzewskiego - wielokrotnego prezydenta Bialenii, a także Piotra Pawłowa - cara Brodrii.

Drobna uwaga stylistyczna - jeśli piszemy nazwy tytułów (Prezydent Bialenii, Car Brodrii, Caryca Brodrii) to konsekwentnie z dużej. Ewentualnie prezydent Bialenii może być z małej, bo to nie jest nazwa właściwa instytucji.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
(21-12-2021 11:30)Ametyst Faradobus napisał(a): z dużej.
No to jak już się czepiamy, to należałoby raczej napisać dużą literą.
Wielką bukwą.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Helwetyk Romański - jeden z najbardziej doświadczonych mikronautów, w latach 2002-2008 Książę Sarmacji, od 2020 r. jeden z dwóch Namiestników Palatynatu Leocji. Twórca Instytutu Statystyk Międzynarodowych, Stempla (paszportu mikronacji), Kustosza (zbiorów Pollinu), Światowego Związku Filatelistycznego i innych inicjatyw międzynarodowych. Zasłużony dla rozwoju informatycznego Bialenii oraz współpracy bialeńsko-leockiej.
Dodałbym po Księciu Sarmacji (jako Piotr Mikołaj).

Niestety historiografia lubi deadname'y.
Ametyst Faradobus

(21-12-2021 12:20)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Helwetyk Romański
I to jest na pierwszym miejscu... W związku z tym poproszę Helwetyka o wykaz posiadanych leockich odznaczeń.

A tak w ogóle z zagranicznymi to moim zdaniem można zrobić tak, że na życzenie, jak dana osoba jest związana silnie z innym krajem. Na ten przykład ja sobie wstawię leockie oraz brodryjskie (jak jakiś kiedyś dostanę), jak i z Nan Di (jak najpierw je stworzę, a potem mi je ktoś, kogo do tego upoważnię mi je da). W Przypadku Ametysta myślę, że mógłby podesłać mi ZSKHiW... jeśli chce. Andrzej znowu pewnie by brodryjskie też chciał... ale najpierw je musimy odtworzyć, tak więc z czasem.
Problem polega na tym, że odznaczenia ZSKHiW nie mają na ten momentu ustalonych wizerunków. Kiedyś były baretki i wzór gwiazdy Bohatera ZSKHiW, ale mi poginęły w sporej mierze. Poza tym i tak planowałem w wolnej chwili robić je od nowa.
Ametyst Faradobus

Myślę, że najpierw biogramy i odznaczenia bialeńskie, a potem w wolnej chwili będziesz mógł dodawać zagraniczne, jeśli komuś będzie bardzo zależało. Nie ma chyba sensu, żebyś naddawał sobie tyle roboty.
Jeśli chodzi o mnie, to brodryjskie bardzo chętnie, sarmackich w ogóle nie chcę, a innych chyba nie mam (może ktoś mi kurtuazyjnie jakieś nadał jako prezydentowi Bialenii albo ministrowi SZ, ale nie pamiętam).
(21-12-2021 16:42)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Myślę, że najpierw biogramy i odznaczenia bialeńskie, a potem w wolnej chwili będziesz mógł dodawać zagraniczne, jeśli komuś będzie bardzo zależało. Nie ma chyba sensu, żebyś naddawał sobie tyle roboty.
Oczywiście... to wszytsko perspektywicznie. Gdy nastanie koniec pracy na stronie w typie tworzenia tego wszytskiego i przenoszenia z naszej starej strony - to wtedy będzie już działaność bieżąca, która nie będzie pochłaniała już tyle czasu - po prostu się będzie dłubać i tyle. Wyjątek na tą chwilę uczynię dla Helwetyka, co chyba jest zrozumiałe jako, że nie jest Obywatelem Bialenii, a Przyjacielem z Leocji i w jego przypadku umieszczenie odznaczeń Leockich wydaje mi się całkowicie warte poświęcenia czasu na zrobienie tego. Zrobię też swoje, ale na zasadzie testowania wzoru gali odznaczeń zagranicznych, choć ja to w sumie mam tylko (albo aż) dwa leockie. Tak jak i inne rzeczy "testowałem najpierw na sobie"
Mała prośba, już kiedyś chyba o niej wspominałem. Tu się urwał kawałek słowa w moim biogramie:

[Obrazek: obraz.png]

Przy okazji można by oprócz mojego herbu wrzucić herby Faradobaju i Jaruzelimy, ale to już wedle gustu.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości