• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Schemat strony i jej wygląd
Nie no, wiadomo, że jeszcze długo będziemy przenosić. Tak tylko ogólnie pytam.

Przy okazji: może spróbujmy zamienić "Latest News" na coś po polsku?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
(01-01-2022 18:47)Ametyst Faradobus napisał(a): Przy okazji: może spróbujmy zamienić "Latest News" na coś po polsku?
No to "spróbujmy"... jak znajdę co i gdzie na za to odpowiada to zmienię, na razie nie znalazłem.
Można stworzyć wątek, gdzie się dla porządku zbierze takie drobne rzeczy do poprawy, abyś je mógł później na spokojnie i na bieżąco zmieniać.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

(02-01-2022 18:44)Ametyst Faradobus napisał(a): Można stworzyć wątek, gdzie się dla porządku zbierze takie drobne rzeczy do poprawy, abyś je mógł później na spokojnie i na bieżąco zmieniać.
Ale doskonale wiem gdzie jeszcze nie udało mi się zmienić wyrażeń na polskie - problem w tym, że to niekoniecznie proste, bo tam gdzie to było proste i w miarę proste to jak widzisz zmieniłem.

Edycja >>> Znalazłem, zmienione.
A spoko, myślałem, że trzeba to jakoś wychwycać. Tak czy inaczej nie jest to jakieś super pilne.
Ametyst Faradobus

(02-01-2022 18:49)Ametyst Faradobus napisał(a): Tak czy inaczej nie jest to jakieś super pilne.
Akurat to właśnie znalazłem, zmienione.
Zamieściłem informację na temat nowej strony w następujących krajach:

1. Królestwo Dreamlandu
2. Księstwo Sarmacji
3. Monarchia Austro-Węgierska
4. Palatynat Leocji (sorry, że wyręczyłem Ronona)
5. Rzeczpospolita Obojga Narodów
6. Królestwo Skarlandu
7. Państwo Kościelne Rotria (mają jedno forum z Toskanią)
8. UNP (Teutonia, Sclavinia)

Pominąłem:

Cesarstwo Bizantyjskie - nie mam tam konta
Królestwo Trizondalu - strona nie działa, uznajemy dalej?
Ludowa Republika Magnifikatu - forum działa, ale jest martwe, hula wiatr - pojawia się kwestia uznania
Mandragorat Wandystanu - żyją? ja zapomniałem hasła i nie wiem, czy warto
Państwo Suderlandzkie - przecież wiedzą
Brodria - jak wyżej
Pustkowia Winków - nie mam tam konta
Muratyka - i tak regularnie nas czytają
Voxland - nie mam tam konta
Westland - nie mam tam konta
Winkulia - nie mam tam konta
NUPIA - chyba ostatecznie martwi (wycofujemy uznanie?)
ZSKHiW - nadrobię gdy się trochę ożywimy

Jeżeli ktoś ma konto tam, gdzie ja nie mam to proszę o pomoc.
Ametyst Faradobus

(02-01-2022 21:18)Ametyst Faradobus napisał(a): Voxland - nie mam tam konta
Można poprosić Joahima...

(02-01-2022 21:18)Ametyst Faradobus napisał(a): Westland - nie mam tam konta
Można poprosić Novaka...
Udało mi się dzisiaj przygotować wreszcie katalog pojazów SZ RB - teraz tylko wrzucić opisy (w zasadzie większość jest albo na starej stronie, albo mam skopiopwane ze starego forum). Oczywiście nie będzie ich tyle co tych okienek, bo opisy dotyczą też często "rodziny pojazdów". Ale najbardziej czasochłonny kawałek roboty został wykonany.  Na razie działą tylko opis czołgu T-4... ale teraz to już szybko pójdzie.
Pozwoliłem sobie odrobinę przeredagować opis tak, aby nie powtarzać za często nazwy "Bialenia"

Cytat:
Nasze państwo położone jest na archipelagu Valhalli (Wyspy Bialeńska i Anatolia). Należą do niego także Wyspy Przyjaźni znajdujące się pomiędzy Nordatą i Sambanafryką. Historia bialeńskiej państwowości sięga 2010 roku, kiedy to kraj powstał jako królestwo. Republika Bialeńska została proklamowana 15 listopada 2013 r. i od tamtego czasu istnieje nieprzerwanie w obecnej formie.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości