• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strona Brodrii
Cytat:Nowa Orda - brodryjski etnarchat (samorząd) ze stolicą w Bunzżadarze, obejmujący wszystkie zamieszkujące Imperium ludy mongolskie i turkijskie. Nową Ordą kieruje chan (obecnie Andrzej Płatonowicz Ordyński) oraz Kurułtaj, złożony ze wszystkich obywateli. Każdorazowemu Carowi Brodrii przysługuje tytuł Chana Chanów (obecnie Iwan Pietrow). 
Symbole:
[Obrazek: attachment.php?aid=16]
[Obrazek: attachment.php?aid=15]
Można dołączyć mapkę. Na tę chwilę niewiele więcej można powiedzieć. Wink Jak coś więcej się ustali, to najwyżej się dopisze.
(07-01-2022 22:01)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Można dołączyć mapkę. Na tę chwilę niewiele więcej można powiedzieć.  Jak coś więcej się ustali, to najwyżej się dopisze.
Akurat symbole to mam... robiłem je, pamiętasz? Wink

Oj, nie ułatwiacie mi roboty tymi lakonicznymi opisami... Sad 

No dobra coś wykombinuję, może być na wzór tego co zrobiłem dla Nan Di?
https://gov.bialenia.org.pl/brodria/nan-di/
Na razie bez przycisków-przejść na podstrony, jak będziesz miał natchnienie to powiesz mi jakie byś chciał.

Rozumiem, że zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami klimat mongolski? Bo muszę dobrać jakiś dobry podkład.
(07-01-2022 22:15)Ronon Dex napisał(a): Akurat symbole to mam... robiłem je, pamiętasz?
Pamiętam, chciałem zaoszczędzić szukania. Wink

(07-01-2022 22:15)Ronon Dex napisał(a): Rozumiem, że zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami klimat mongolski? Bo muszę dobrać jakiś dobry podkład.
Tak, nic się w tej kwestii nie zmieniło.

No cóż, w przypadku strony Brodrii jest inaczej niż w Bialenii, prawie wszystko jest do tworzenia od nowa, więc zagospodarowanie strony pewnie przyjdzie stopniowo i powoli, biorąc pod uwagę, że najbliższe pół roku nie będzie obfitowało realnie w nadmiar wolnego czasu, ani u Iwana, ani u mnie. Ale czy ktoś nas goni. Wink
(07-01-2022 22:25)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): No cóż, w przypadku strony Brodrii jest inaczej niż w Bialenii, prawie wszystko jest do tworzenia od nowa, więc zagospodarowanie strony pewnie przyjdzie stopniowo i powoli, biorąc pod uwagę, że najbliższe pół roku nie będzie obfitowało realnie w nadmiar wolnego czasu, ani u Iwana, ani u mnie. Ale czy ktoś nas goni.
No wiesz z mojej perspektywy to jest trochę plus... stronę Bialenii (gdzie jest jeszcze kupa roboty z przenoszeniem informacji) to trochę taka manufaktura, praca mało twórcza, dlatego sobie utrudniam i wiele rzeczy robię po nowegu, bo gdybym robił wszystko kopiuj-wklej, to bym się chyba wściekł i to rzucił.

Tak masz rację, nie spieszy się... będziemy to robić powoli, moje Nan Di też w powijakach. Ale przynajmniej to trochę ciekawsze niż robienie strony Bialenii.
Mały test tego co pokazałeś na koreańskiej stronie - https://gov.bialenia.org.pl/brodria/

Czy coś takiego byś chciał? Dość prosta metoda, bez kombinacji...

Jedyny problem jest taki, ze strona nie ma "zawijania" czyli dodawanie kolejnych wpisów powoduje, że ciągną się w dół "w nieskończoność" i wygląda to słabo. Rozmnozycłem to chyba ponad 20 razy i tak było.

Wyjścia są dwa:
- Jezeli to możliwe to Hewetyk może coś dogra by strona się dzieliła.
- Jeżeli to niemożliwe (lub za dużo zachodu) to jest proste wyjście, na stronie głównej zostawiamy zawsze 4-5 aktualnych informacji, a pozostałe idą na podstronę, do której u dołu będzie przycisk-przekierowanie w stylu "Starsze wiadomości".

Oczywiście informacja jest "z pały", wymyślona na poczekaniu - aby to przetestować i nie kombinować z obrazkiem (bo taki miałem). Obrazek może być obok tekstu (z prawej lub lewej), pod tekstem lub poniżej tekstu.
Jeśli dałoby się zawijać stronę, to byłoby super. Jeśli nie, to rozwiązanie z przenoszeniem starych tematów do oddzielnego wątku wydaje się chyba najbardziej rozsądne.

@'Helwetyk' czy istnieje możliwość wprowadzenia opcji zawijania strony?
(08-01-2022 00:42)Iwan Pietrow napisał(a): Jeśli nie, to rozwiązanie z przenoszeniem starych tematów do oddzielnego wątku wydaje się chyba najbardziej rozsądne.
Przy czym nie jest to jakikolwiek problem, bo skopiowanie bloku i wklejenie go do "archiwum", po czym skasowanie ze strony głównej zajmuje chwilę. Nie warto chyba kombinować, bo ile tych informacji będzie? Jedna, dwie w tygodniu... nie więcej. W końcu trzeba mieć czas by je tworzyć. tworzenie wiadomości trwa znacznie dłużej niż "przeniesie" ostatniego bloku do "archiwum wiadomości".

Zawijanie stron musiałoby zresztą działać wybiórczo, tylko na wybranych stronach, a nie na wszytski "z automatu", bo wtedy wpływałoby na obie strony (Bialenii i Brodrii), co w innych miejscach byłoby niekorzystne.
Strona Nowej Ordy... mając tak szczupłe informacje to cudów nie ma, ale w ogóle jest cokolwiek: https://gov.bialenia.org.pl/brodria/nowa-orda/
> Zawijanie stron musiałoby zresztą działać wybiórczo, tylko na wybranych stronach, a nie na wszytski "z automatu"

Dlatego mówię, jeśli wprowadzenie funkcji zawijania nie będzie stanowić problemu, to można ją wprowadzić dla „picu” i jako ciekawostkę technologiczną. Jeśli trzeba będzie nad tym grzebać to bez sensu, zrobimy opcję ręczną.

> Strona Nowej Ordy...

Bardzo ładne. Zabieram się za pisanie o Uhrainie.
Można prosić o notę biograficzną Cara? Warto by napisać o przeszłości, o sprawowaniu władzy w "poprzedniej Brodrii" itd. 

https://gov.bialenia.org.pl/brodria/car-brodrii/

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości