• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tygodnik Bialeński - wątek roboczy
Poszło: https://gov.bialenia.org.pl/artykuly/
Super, że w przyszłości historycy będą mogli łatwo ustalić, co działo się w Bialenii na początku 2022, tak jak my możemy łatwo sprawdzić, co działo się podczas tych kadencji, gdy sporządzano regularne raporty rządowe.
Ja bym te raporty rządowe wydał na nowym forum albo w formie jakiegoś pdfa.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Dodajmy może debatę nt. wyników badania. Burzliwa jest i ciekawa.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

(17-01-2022 11:38)Ametyst Faradobus napisał(a): Dodajmy może debatę nt. wyników badania. Burzliwa jest i ciekawa.
Mogę wieczorem dodać... a nie lepiej jakiś osobny artykuł w tej materii?
W sumie racja - to samo z dyskusją o Kodeksie Porządkowym.
Ametyst Faradobus

Skoro mamy już skrótowy "To był tydzień", propagandowy "Zielony Sztandar", to może czas na nieregularnik publicystyczny? "Obserwator Narodowy" niestety został wydany tylko raz, ku memu smutkowi, bo liczyłem, że będzie on zarówno ciekawym medium, jak i czynnikiem współpracy bialeńsko-suderlandzkiej.
Proponuję nazwę "Obserwator Bialeński".
Zielona Trybuna Ludu.
Ametyst Faradobus

Do jutrzejszego wydania

Rzesza Bialeńska

1. Sejm Rzeszy przegłosował nowelizację ustawy o Gwardii Rzeszy, na mocy której zreformowana została lista stopni gwardyjskich.
2. W Sejmie Rzeszy trwa debata tematyczna poświęcona uproszczeniu prawa i egalitaryzacji działalności w samorządzie.
3. Trwa głosowanie w sprawie nowelizacji Prawa miejskiego. Celem reformy jest uproszczenie procedury zakładania wolnych miast oraz umożliwienie jednej osobie działalności w kilku miastach.
4. Prezydent Republiki nadał Ametystowi Faradobusowi nowe lenno - Przemysłowo-Zdrój. Znajduje się ono nieopodal wolnego miasta Port Arthurberg i jest trzecim lennem obecnego Lwa Wolnogradu.
5. Sułtan Faradobaju Ametyst Faradobus zaprezentował nowe mapy stolicy lenna.
6. W Dalmazji zaprezentowano lokalne stroje ludowe.
7. Lew Wolnogradu jako administrator lenna Genua zapowiedział utworzenie tam sił porządkowych Żandarmerii Rzeszy.

Uniwersytet Bialeński

Prelekcją pod tytułem Miejsce narracji w Mikroświecie profesor Andrzej P. Ordyński zainaugurował piąte spotkanie z cyklu Colloquia Bialenica.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości