• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Cytat:Zastanawiam się jak moglibyśmy im pomóc i nakręcić sobie nawzajem aktywność... Dreamland poparł nas, gdy odzyskiwaliśmy suwerenność, fajnie byłoby jakoś się odwdzięczyć
No wiesz... próbowałem nawiązać współpracę wojskową i morską. Wiesz o co chodziło - to byłoby korzyścią dla obu krajów. To mnie opieprzyli, że ich zasady "dyplomacji" nie przewidują otwartej rozmowy. Mam spieprzać na FB czy jakieś komunikatory. No to może sami są sobie winni?

Wrócę z urlopu to zaproponuję to np. Sunderlandowi... może nie pogardzą. Ale KD? No wybaczcie chciałem, proponowałem, ale świnia nie jestem... prosił się nie będę. Bialenia nie jest "ubogim krewnym". Zmienili zdanie? To zapraszam na Forum RB. Trzeba się szanować.
Moim zdaniem to było jedynie niezręczne nieporozumienie, nie widzę w ich zachowaniu jakiejś złej woli.
Tymczasem Robert Fryderyk wprowadził stan klęski aktywnościowej i patrząc po najnowszych wątkach na forum, coś się w końcu ruszyło. Szczerze życzę powodzenia, Dreamlandczycy mimo tego, że są w większości mikronacyjnymi emerytami, są ciekawym społeczeństwem i mikroświat bez aktywnego KD robi się pusty.
Cytat:Moim zdaniem to było jedynie niezręczne nieporozumienie, nie widzę w ich zachowaniu jakiejś złej woli.
Które jak chcą rozwiązać to znają nasz adres...
Drogi Panie Rononie, wydaje mi się, że niepotrzebnie wkradły się wówczas emocje, które i obecnie dają o sobie znać. Porzućmy je. Specyfika kontaktów dyplomatycznych jest taka, że wymaga odrobiny pracy w ciszy - tę najlepiej osiągnąć w rozmowach dwustronnych. Niemniej - pamiętam, że zachęciłem Cię wówczas do pociągnięcia tematu otwartym kanałem. Tak też czynię obecnie. Zachęcam do rozmowy!
RIIF, Mikronacyjny Matuzalem.
https://www.youtube.com/watch?v=A4Ea3WoqYvU
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Cytat:Specyfika kontaktów dyplomatycznych jest taka, że wymaga odrobiny pracy w ciszy - tę najlepiej osiągnąć w rozmowach dwustronnych. Niemniej - pamiętam, że zachęciłem Cię wówczas do pociągnięcia tematu otwartym kanałem. Tak też czynię obecnie. Zachęcam do rozmowy!
Szczerze mówiąc to co się działo potem to nie wiem. Po moim ostatnim poście, w których przeprosiłem za naruszenie zasad Waszej dyplomacji i wycofałem się z proponowanego projektu to więcej do KD nie zaglądałem.

Rozmawiać oczywiście można... Tyle, że obecnie jestem na urlopie (tylko telefon, a z niego niczego sensownego się nie zrobi), a jak wrócę to czeka spora kolejka spraw i prac, a z oczywistych powodów sprawy mojego kraju, które obiecałem uzupełnić mają priorytet.
Miło mi poinformować iż Senat Królestwa Hasselandu wybrał mnie na nowego Lorda Szambelana  Big Grin
http://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=7...d&start=40
Jest to najwyższy urząd w KH.
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
[Obrazek: AG106.png]
Gratuluję... ale mam nadzieję, że to nie odbije się negatywnie na działalności w RB?

Jakbyś potrzebował - to w czasach gdy żyliśmy z JH w przyjaźni popełniłem taką mapkę:

[Obrazek: totbbDR.png]
Serdecznie gratuluję. Smile Szkoda, że sytuacja polityczna uniemożliwia jakąkolwiek oficjalną współpracę.
Po co on tam pojechał do centrali po mojem chodził moje pieniądze kto mu dał takie pozwolenie?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości