• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Informator Ambasady Związku Winkulii i Volkianu
[Obrazek: Ikonka-Ma-a.png]
Informator Ambasady Federacji Nordackiej
Najświeższe informacje z Federacji Nordackiej
Odbywa się konferencja prasowa Ministra Moralności i Dobrobytu, dot. tzw. "Deklaracji z Port Mosellbi", która mówi o wizji idealnego systemu gospodarczego dla Federacji Nordackiej. Zachęcamy do zadawania pytań!
A link do samej Deklaracji mógłbym poprosić?
Ugułem uważam, że gospodarkę w mikroświecie powinno się stworzyć wspólnie. To skomplikowany temat, wiele razy już go rozważano i niewiele z tego wynikło. W razie czego, Bialenia z chęcią włączy się we współtworzenie gospodarki, jeśli powstaną sensowne koncepcje, mające szansę na stabilność.
Przepraszam serdecznie za nieaktywność. Deklarację znajdzie Pan pod TYM linkiem.

BREJKING NJUS
1. Prezydent Federacji Nordackiej przedstawił ustawę, która usuwa Dalerii oraz Lotryganii status prowincji!
2. Uniwersytet Federalny ogłosił listę przyjętych na studia. Łącznie na Uniwersytecie studiować będzie 3 studentów, każdy na innym kierunku. Zapraszamy wszystkich do Auli Głównej UF w Zwierzogrodzie, w której o 15:00 odbędzie się uroczyste rozpoczęcie I roku akademickiego!
BREJKING NJUS
1. Odbywa się uroczystość rozpoczęcia roku akademickiego na Uniwersytecie Federalnym!
2. Uchwalono nową ustawę o gospodarce.
3. Trwa debata nt. ustawy o podatkach.
BREJKING NJUS:
1. Odbywają się uroczystości z okazji II Rocznicy Powstania Volkianu oraz Learvén!
Życzymy wszystkiego najlepszego!
Cytat:
[Obrazek: Plakat-P.png]
Zaproszenie

Jako Prezydent Republiki Muratyki, pragnę zaprosić Lud Bialeński wraz z Panem Prezydentem Andrzejem Swarzewski do Zwierzogrodu, w którym dnia 20 kwietnia b.ż odbędą się obchody Muratyckiego Święta Pracy. Planowana jest Wielka Parada Wojsk Muratyckich, Volkiańskich oraz Koribijskich, a także Wielki Test Wiedzy o Muratyce, który na żywo będzie transmitowany w MurTV. Jeśli któryś z Bialeńczyków chciałby pomóc w organizacji ww. święta - zapraszam do kontaktu ze mną poprzez wiadomość prywatną na forum Bialenii, Federacji lub poprzez Discord (Dipper#7668).

Do zobaczenia w Zwierzogrodzie!

/-/ VII Prezydent III Republiki Muratyki
Kaspar Waksman
Cytat:W imieniu Prezydenta Federacji Nordackiej ogłaszam, iż zostałem mianowany na ambasadora w Republice Bialeńskiej. Jest to dla mnie zaszczyt oraz liczę na owocną współpracę pomiędzy naszymi krajami.

Pan Prezydent FN Kaspar Waksman zapowiada w poniedziałek, na godz. 19:00 swój przyjazd do Wolnogradu w celu spotkania się z Panem Prezydentem Republiki Bialeńskiej Andrzejem Swarzewskim. Spotkanie będzie dotyczyć współpracy pomiędzy naszymi krajami.

/-/Aris Kostas
Ambasodor FN w RB
[Obrazek: rakija-bulgaria-1280x768.jpg]
Conducator w piątkowy wieczór przyszedł do Ambasady Federacji Nordackiej, aby powitać nowego ambasadora i poczęstować go bialeńską rakiją. 
Wasza Ekscelencjo, bardzo cieszę się, że Prezydenta Waksman wybrał na swojego przedstawiciela w Bialenii tak ważnego polityka. Odbieram to jako wyraz zainteresowania dobrymi stosunkami pomiędzy naszymi państwami. Liczę na aktywną współpracę, zwłaszcza, że wiem o kilku pomysłach Ekscelencji na współpracę nordacko-bialeńską. Smile 
Cieszy mnie rychła wizyta Prezydenta Waksmana, który do niedawna gościł u nas jako ambasador.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości