• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Debata wyborcza?
Marzyliśmy o tej debacie od początku. Mamy wiele, wiele pytań, na które nie możemy uzyskać odpowiedzi. Ponad setkę! Chcielibyśmy dziś uzyskać tę odpowiedź. Czy możemy?

@'Iwan Pietrow' @'Tymoteusz Piechota' To jak, podejmiecie wyzwanie, czy wywieszacie białą flagę?
[Obrazek: comment_x6QkD7FlacVHHgYc1zCCRouL71Q2GQG6.jpg]
Ja jestem zawsze gotowy.
Ja również jestem gotowy.
ELEKCJA PREZYDENCKA - LUTY 2022

WIELKA DEBATA WYBORCZA

Mili Wyborcy! Bialenki i Bialeńczycy! Starzy i Młodzi! Chłopcy i Dziewczęta!

Jako ustępujący i były konduktorzy witamy Was razem z Andrzejem Płatonowiczem Ordyńskim na tradycyjnej debacie przedwyborczej, w której wezmą udział wszyscy kandydaci do najwyższego urzędu w państwie. W tym momencie mamy na liście dwa nazwiska. Pierwszy zgłosił się Tymoteusz Piechota, młody i aktywny obywatel Republiki, lennik Dalmazji oraz żołnierz naszej armii. Po nim chęć ubiegania się o prezydenturę ogłosił generał Iwan Pietrow - obecnie wiceprezydent oraz car Brodrii, a także Prezes Policji Krajowej, który startuje z poparciem największej w kraju Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Zasady debaty są proste: najpierw każdy z nas (to znaczy ja i Andrzej) zada po dwa pytania, które bazując na swoim własnym doświadczeniu uzna za fundamentalne. Następnie rozpocznie się sesja pytań wolnych, która potrwa aż do wyczerpania się formuły.

Jako, że jestem starszy i rządziłem wcześniej pozwolę sobie zacząć.

Proszę Kandydatów, czy są w stanie Szanowni Kandydaci wskazać coś, co będzie absolutnym priorytetem Waszej prezydentury?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Moim priorytetem będzie kwestią nieaktywnej Dżamahiriji Bialeńskiej. Jak zaznaczałem w moim programie wyborczym będę czekał na powrót Aliego, Akrypy i Feliksa. Mam nadzieję że Bialeńczycy będą się angażowali w projekt, jkim jest utworzenie Bialenii Północnej na miejscu Dżamahiriji Bialeńskiej.
(29-01-2022 20:09)Tymoteusz Piechota napisał(a): Moim priorytetem będzie kwestią nieaktywnej Dżamahiriji Bialeńskiej. Jak zaznaczałem w moim programie wyborczym będę czekał na powrót Aliego, Akrypy i Feliksa.
Czekać sobie możesz... ale DB to zimny trup i ewentualny powrót Akrypa tego nie zmieni, bo on ten projekt zarzucił zanim zaczął. Cały cyrk z DB polegał na utworzeniu i nic dalej.

(29-01-2022 20:09)Tymoteusz Piechota napisał(a): Mam nadzieję że Bialeńczycy będą się angażowali w projekt, jkim jest utworzenie Bialenii Północnej na miejscu Dżamahiriji Bialeńskiej.
A nie widzisz sprzeczności z poprzednim zdaniem? To co w sumie chcesz zrobić? Czekać na tego całego Akrypa i spółkę w nadziei, że reaktywują zdechłą DB czy ruszać z projektem BP na miejsce nieudanej DB?
Ja mam na myśli opcje. Albo Akrypa i pozostali wrócą, albo będziemy ruszać z BP.
(29-01-2022 20:38)Tymoteusz Piechota napisał(a): Ja mam na myśli opcje. Albo Akrypa i pozostali wrócą, albo będziemy ruszać z BP.
No to nie masz opcji... Akryp nawet jak wróci to będzie tylko "trollił", bo nic więcej nie potrafi. Nie rozrusza DB, bo cała jego "tfurczość" kończy się szybciej niż zaczyna. Tak było wcześniej i tak było z DB.
Moim zdaniem oczekiwanie nie ma sensu. Jestem z nimi wszystkimi w sporadycznym kontakcie, od czasu do czasu podsyłam im jakiś link do Bialenii i pytam, czy nie chcieliby wrócić, ale raczej nie są szczególnie zainteresowani. A nawet gdyby ktoś z nich wrócił (bo jednoczesny powrót całej trójki jest zupełnie mało prawdopodobny), to niekoniecznie będą mieli konkretny plan na aktywizację regionu, skoro dotychczas go nie mieli.
Z zadaniem mojego pytania wstrzymam się, aż Iwan odpowie na pytanie Ametysta.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości