• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Broskwa
Broskwa

[Obrazek: 99633905753128963_t.jpg]
Zabytkowe kamienice na ulicy Abdullaha Aykma 

Broskwa jest stolicą Carstwa Brodryjskiego, znajdują się tam budynki rządowe, oraz Kreml - siedziba Cara. Po za tym jest wiele zabytkowych kamienic, oraz pięknych muzeów oraz ogrodów, mieszkańcy Broskwy głównie pracują w sklepach, a także pracują w szkołach. 

[Obrazek: 99633905753128966_t.webp]
Plac Wolności w Broskwie 

Najważniejszym miejscem w Broskwie jest Plac Wolności, który przyciąga turystów, którzy zwiedzają Broskwę. Na Placu Wolności znajdują się pomniki najważniejszych osób w historii Brodrii, a sam Plac jest popularny wśród mieszkańców Broskwy, stał się miejscem rozmów i spotkań. 

[Obrazek: 99633905753128967_t.jpg]
Linia tramwajowa przy ulicy Fiodora Swirydiuka 

Pierwszą, największą i reprezentacyjną dzielnicą miasta są Carskie Przedmieścia, przeważa tam gęsta zabudowa, jest tam dużo skwerów i parków. Można też spotkać wszelakie kamienice i urzędy. Na ulicach można też spotkać linie i przystanki tramwajowe, którymi Brodryjczycy jeżdżą do pracy czy do szkoły. 

[Obrazek: 99633905753128968_t.jpg]
Blokowiska na ulicy Adama Aleksandra I 

W południowo - zachodniej części Broskwy przeważają duże blokowiska z wielkiej płyty, oraz duże centra handlowe. Przy tych blokowiskach istnieje wiele innych budynków, czy domów mieszkalnych. Mieszkańcy blokowisk pracują jako robotnicy, a ich dzieci pomagają im w zajęciach domowych.
Co to jest KPSS?

Swoją drogą jeśli szukasz starych, niekoniecznie stockowych, zdjęć Moskwy i innych rosyjskich miast to gorąco polecam: https://commons.wikimedia.org/wiki/Categ...des_Russia
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Myślę, że powinniśmy jakoś bardziej opisać nasze brodryjskie miasta (a w szczególności naszą stolicę).

Mamy tyle ziem w Brodrii... Może chciałbyś, Tymoteuszu, zająć się rozwojem jednego z regionów?
Chciałbym zająć się rozwojem Broskwy, mogę zostać Prezydentem Broskwy. Co do regionów mam pomysł, może stwórzmy taką mikro Syberię.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości