• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
(03-02-2022 22:45)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a):
(03-02-2022 22:34)Miguel de Catalan napisał(a): Nawet jeśli są one bezprawnie wybrane?
Hipotetyczna sytuacja. Odbanowywuję się w RON. Stawiam przed trybunał tych co przeciw mnie wystąpili. Nie oddaję władzy, lub tez przeprowadzona jest elekcja ale bez udziału kilku szlachciców. Ja wygrywam. Ja mam władze, bo jestem adminem. Uznawałby mnie Ekscelencja Prezydent za Króla polskiego i Wielkiego księcia Litwy ?
To zależy od sytuacji, jaka by się w następstwie takiego zamachu wytworzyła, głównie od tego, czy społeczeństwo RON zaakceptowałoby nowe władze, czy pozostali utworzyliby nowe forum i powołali funkcjonujące władze. Gdyby sytuacja była nieklarowna, to zapewne po prostu oczekiwałbym, który ośrodek władze zapanuje ostatecznie nad krajem.

W przypadku Rotrii, już widać, że takiej sytuacji nie będzie. Wieniawa zdążył odejść od Kościoła Rotryjskiego. Gdyby zbanowani kardynałowie zwołali gdzieś na emigracji alternatywne konklawe, sytuacja byłaby inna. A tak to wieniawici przegrali walkoverem.
Rozumiem, dzięki za odpowiedź. Smile
/-/ Miguel Jorge de Catalan OSI
Presidente de la Generalidad
Príncipe de Scarlaña
Obispo de leópolis

[Obrazek: EZEzRt9.png]

[Obrazek: 1015.png] [Obrazek: KrkvHqy.png]
Oczywiście nie ma to być zachętą do dokonania zamachu stanu. Tongue Moralnie takie działania potępiam. Nie chcę jednak składać pięknych deklaracji, które byłyby niemożliwe do dotrzymania. Wiele władz obecnie istniejących też ma swoją genealogię w jakimś zagarnięciu władzy. Czy rozsądne byłoby nie uznawać wszystkich władz sarmackich od Wandejskiego Czerwca?
https://forum.austro-wegry.org/viewtopic...07874f2a6b

Pojawiła się koncepcja współpracy muratyckiej Koribii z austro-węgierskim Weinlandem (położonym na Nordacie). Włączenie Weinlandu we współpracę nordacką to w sumie ciekawa koncepcja. Może i nasz biznes byłby zainteresowany jakimiś wspólnymi inicjatywami? Rząd może dofinansować. Wink
Zwłaszcza, że nasze stosunki z Austro-Węgrami są przyjazne.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Myślę, że zaangażowanie Austro-Węgier w życie naszego kontynentu mogłoby przynieść tu dużo rozsądku i doświadczenia.
Wchodzę na "Nowiny" i pozytywnie zaskoczyłem się, że w Samundzie coś się zaczyna dziać. A kogo tam znajduję? Wink
http://voxland.org.uk/samunda/viewtopic....273#p15273
(03-02-2022 21:39)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a):
(03-02-2022 21:23)Ametyst Faradobus napisał(a): Ja tam Wam tej inby zazdroszczę. Żeby to u nas tak się kończyły wybory prezydenckie...
Raz się tak skończyły, nic fajnego. Tongue

My do dziś przepysznie wspominamy wspaniałą inbę z Bialenią za czasów jeszcze Hirka Sieniawskiego. Złote czasy, a ile emocji, ile aktywności. To se ne vrati. Bardzo dziękujemy Wielebnemu Prezydentowi za nadanie nam folwarków. Przymierzamy się do wizyty w Bialenii, ponieważ musimy obejrzeć otrzymaną w Wolnogradzie rezydencję, na pewno spożytkujemy ją na lata spędzone w służbie Maryi.
Ale czy będą to lata przeżyte w ubóstwie?
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Sołtysów nie trzeba konsultować z Watykanem.
Trzeba będzie wprowadzić tytuł Sołtysa jako ekwiwalent tytułów lennych.

A za Sieniawskim to i ja tęsknię. @"Karol Medycejski" w sumie też - do dziś z nostalgią wspominamy tamte dni.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości