• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mapa lenna
[Obrazek: 85_23_01_22_12_38_00.png]

[Obrazek: 85_12_02_22_11_24_13.png]

Po tym, jak moi ludzie objechali teren nowego lenna można było sporządzić mapkę, którą mam przyjemność dla Szanownego Państwa przedstawić. Jak widać dobra położone są na północ od aglomeracji arthurberskiej, od której oddziela Przemysłowo-Zdrój rzeka Ankara. Przy jej ujściu, po dwóch stronach niewielkiej Zatoki Arthurberskiej, rozciągają się zarówno tereny wolnego miasta, jak i lenna.

Przemysłowo-Zdrój docelowo ma się stać swego rodzaju uzupełnieniem sąsiedniej metropolii, ale w tym momencie znaczny procent jego powierzchni stanowią lasy mieszane. Tworzą one kompleks, który z mojej inicjatywy został nazwany Lasami Przemysłowskimi. Ponadto na terenie frarostwa znaleźć można liczne pola, a także bagna i trzy jeziora: Duży Staw, Mały Staw oraz Staromorze będące pozostałością dawnej linii brzegowej. Przez teren lenna płyną też trzy niewielkie rzeczki: Ankarka, Ankarka Błotnista oraz Debil.

Do chwili objęcia przeze mnie władzy nad tym obszarem pozostawał on właściwie terenem pustki osadniczej. Jedynie nad brzegiem Cieśniny Bialeńskiej stanęło spontanicznie kilka prowizorycznych chat rybackich, a także dacz arthurberczyków. Rybacko-Wędkarskie Zjednoczenie Faradobusów wraz z zarządcami lenna już złożyły użytkownikom oferty nie do odrzucenia, dzięki którym będą oni mogli w dalszym ciągu korzystać z budynków. Ponadto od kilku miesięcy przez teren dzisiejszego majątku przebiegają tory stanowiące część kolei anatolijskich. Jako lennik sprawuję nad tą infrastrukturą nadzór z ramienia władz Rzeszy.

Miejscowość, która docelowo ma się stać centrum administracyjnym lenna powstaje w południowo-zachodniej jego części – pomiędzy Małym Stawem i Staromorzem. W nieodległej przyszłości w różnych częściach frarostwa zamierzam też ufundować folwarki, które będą zarządzane przez różne odnogi Kompanii Faradobusów.

O zmianach na mapie będę informował na bieżąco w tym wątku.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Mam przyjemność poinformować o pierwszej aktualizacji mapy, na której zaznaczone zostały wybudowane w ostatnich tygodniach folwarki. W skład tej grupy wchodzą cztery przystanie rybackie, dwa folwarki ogólne (techniczne), magazyny, siedem folwarków zajmujących się gospodarką leśną, hodowla bydła, trzy gospodarstwa rolne, mleczarnia, a także folwark energetyczny, czyli niewielka elektrownia pracująca na potrzeby Przemysłowa-Zdroju.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości