23-03-2022 10:16
Wasza Ekscelencjo Panie Prezydencie,
Oficjalnie zrzekam się obywatelstwa bialeńskiego oraz wszystkich funkcji pełnionych w Bialenii.
Cóż mogę powiedzieć, niewątpliwie zostanie stwierdzone, że "dałem się sprowokować", "nie mogę się pogodzić ze zmianami", "strzelam focha", itd. Każdy może ocenić tę decyzję, jak chce. Z mojej perspektywy wygląda to tak, że zupełnie nie mam ochoty na przerabianie po raz kolejny tego samego, na tracenie nerwów przez coś, co powinno być zabawą. Nie bawię się dobrze, a więc zdecydowanie nie ma sensu tego ciągnąć.
Życzę Panu Prezydentowi (całkowicie szczerze) powodzenia w dalszych rządach, a Bialeńczykom pozostającym w kraju, by wciąż mieli z działalności w mikroświecie frajdę.
Jeśli chodzi o przyszłość, myślę, że jest to już decyzja ostateczna, nie planuję kolejnych powrotów, by potem po kilku miesiącach znowu tego żałować. Nie planuję też działalności w innym mikronacjach, chociaż kto wie, czy którejś jesieni nie stworzymy w końcu z Pawłowem tego Imperium Novum, o którym tyle swego czasu pisano...
Niech żyje Bialenia!
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński, vicepraeses et proconducator