• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przylot Ojca Świętego Klemensa V
Video 
[Obrazek: 99862772665286750.jpg]

Przylot Ojca Świętego Klemensa V 

Po godzinie dwunastej Ojciec Święty Klemens V przyleciał samolotem na Port Lotniczy w Wolnogradzie, gdzie czekał na niego spory tłum. Radość była spontaniczna po tym jak Patriarcha Klemens V wysiadł z samolotu,tłum zaczął wiwatować i śpiewać pieśni na cześć Ojca Świętego. Patriarcha podchodził do każdego i go błogosławił. Brał dzieci na ręce i otrzymywał od nich kwiaty.

[Obrazek: 99862772665286751_t.jpg]

[Obrazek: 99862772665286747.jpg]

Następnie Patriarcha Klemens V wsiadł do specjalnego samochodu, którym pojechał do miejsca w którym spotkał się z Prezydentem Republiki Bialeńskiej Iwanem Pietrowem oraz z pracownikami administracji. Później wszedł na specjalnie przygotowaną mównicę i wygłosił przemówienie.

[Obrazek: 99862772665286752_t.jpg]

Cytat:
[Obrazek: 66f458b3f8357.png]

Drodzy Bialeńczycy 

Rozpoczynamy naszą podróż apostolską do Republiki Bialeńskiej, mamy nadzieję że ta podróż dobrze nam minie. Przybyliśmy tutaj, żeby się spotkać z ludźmi dobrej woli oraz pragniemy odwiedzić tutejsze miasta. 

Cieszymy się że w Bialenii istnieje wspólnota Rotryjska, jeszcze dziś odprawimy liturgię w Kościele św.Seweryna w Wolnogradzie. Mamy nadzieję że podczas naszego pontyfikatu odrodzi się Rotria. Odwiedzimy się też Faradobaj, lenno należące do syna tej ziemi, Jego Eminencji Ametysta Faradobusa.

Kierujemy swoje pozdrowienia do wszystkich Bialeńczyków oraz do Jego Ekscelencji Prezydenta Pietrowa. Niech dobry Bóg wam błogosławi i niech was strzeże od zła. Kierujemy także pozdrowienia do ludzi pracy, niech Bóg błogosławi was po trudnym wysiłku.

Mamy nadzieję że wkrótce Bialenia odzyska dawną świetność, oraz zyska nowych mieszkańców. Mamy nadzieję że wkrótce Jego Ekscelencja Prezydent Pietrow złoży wizytę u nas w Pałacu Apostolskim, do którego Jego Ekscelencję serdecznie zapraszamy.
(+Sanctitas Sua Clemens PP. V
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae

Z tej okazji orkiestra reprezentacyjna ochotniczej straży pożarnej z Króliska wykonała dwa utwory:

[Obrazek: 99862772665286767.png]

Jesteśmy tam, gdzie Patriarcha Święty (Bialeńczyk! Bialeńczyk!), który tutaj był tutaj. Zapytaliśmy mieszkańców stolicy o wrażenia z rozpoczynającej się wizyty:

Ja byłem młodą osobą, młody byłem. W podstawówce, był dwudziesty drugi rok, co był tutaj i po prostu o! Było takie... tych siatek nie było, całe te, tu było lotnisko i po prostu tu było zagrodzone, dużo policji, ochrony, patriarchów... Patriarcha sześcioma helikoptrami, ugułem, leciał.  Ale nikt nie wiedział...

(...)

O właśnie! Który to ten, co leci. I ugułem ja byłem tutaj. O! Tutaj Patriarcha Święty, Święty Patriarcha Klemens V Bialeńczyk, który nie umarł.

(...)

Płakałem... Tak. Bo byłem na Kamisie i po prostu... i po prostu tutaj tych siatek nie było, całe wszystko, ogrodzone było całe te... Leciał patriarcha całe te wszystko i po prostu. Ja byłem po prostu całe te. Leciał z tamtej strony. Leciał, tutaj było co innego. Pamiętam! Nie jestem, motyla noga, jakimś debilem! I po prostu widziałem patriarchę. Świętego patriarchę Bialeńczyka, który bardzo dużo ludziom dla świata pomógł i po prostu całe te wszystko. Po co ugułem chcecie zniszczyć?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Z warkoczykami czy bez?

Dzisiaj Patriarcha odleciał do Rotrii.

prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości