13-03-2022 21:53
|
Putin- wprowadź wojsko?
|
|
13-03-2022 21:53
25-09-2022 21:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-09-2022 21:05 przez Andrzej Płatonowicz Ordyński.)
To teraz Putin wprowadzi jeszcze więcej wojska, ale ja nie o tym...
Dzisiaj wszedłem sobie na ISM, żeby zobaczyć co tam ciekawego się dzieje w innych mikronacjach, których od pół roku albo dłużej nie odwiedzałem. W państwach na szczycie rankingu aktywności jest bez zmian, bardziej zainteresowało mnie to, co dzieje się na dalszych lokatach. Celowo nie będę używał nazw własnych, ale każdy może sobie łatwo sam poszperać. Jest takie państwo w którym niemalże 100% aktywności to ewangelie i kazania (po tych kazaniach nie spodziewajcie się zbyt wiele, nie są napisane włąsnoręcznie przez autora). Jest też inne państwo w którym ewangelie i kazania (wrzucane chyba przez tego samego ewangelizatora) to około połowa aktywności, a drugą połową są ogłoszenia zagraniczne, głównie o rajdach, itp. Są też państwa bez kazań, w których ogłoszenia to prawie całość aktywności. Jest forum dzielone przez kilka państw na których ogłoszenia są rozsyłane do poszczególnych państw osobno. Swarzewski tylko wrócił i już zaczyna, krytyk się znalazł *******. Skojarzyło mi się to z teorią martwego internetu, z którą zaznajomił mnie jakiś czas temu kol. Talib. Poniżej wstawiam link do filmiku wyjaśniającego, w skrócie chodzi o to, że Internet jest w coraz większym stopniu zdominowany przez boty i algorytmy. Gdzieś ostatnio czytałem, że australijscy naukowcy zbadali, że internetowe dyskusje o pokojowej operacji w Noworosji są w dużej mierze opanowane przez trolle i boty jednej i drugiej strony. Jest to zgodne z moimi obserwacjami - puste profile na fejsbuku, bezsensowne posty w kółko takie same. Nie sugeruję, by nasz ewangelista i np. aguryjscy grzybiarze byli botami. Z tego co wiem rozsyłanie reklam/zaproszeń też nie jest jeszcze zautomatyzowane. Ale mogłyby to robić boty. Ewangelia mogłaby być wrzucana wszędzie jednocześnie przez bota. Kopiowanie artykułów o grzybach z internetu mogłoby być robione przez boty. Zaproszenia kol. Grunera mogłyby być rozsyłane przez boty (oczywiście on najpierw te obrazki musiałby sam zrobić). Niektóre komentarze pod artykułami w Sarmacji mogłyby być rozsyłane przez boty. Czasami odpowiedzi kol. Piechoty były tak absurdalne, jakby pisał je bot spokrewniony z tymi prorosyjskimi i proukraińskimi. Co myślicie o teorii martwego internetu? Czy myślicie, że mirkoświat też może w przyszłości iść w tym kierunku? #teoriaspiskowa, więc nie traktujcie zbyt poważnie
25-09-2022 22:00
(25-09-2022 21:05)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Czy myślicie, że mirkoświat też może w przyszłości iść w tym kierunku? W sensie Mikroświat w którym o sile Mikronacji stanowi kto pisze zajebitsze Spamtony? A heca trwa tak długo aż was nie nakryją? Brzmi jak świetna przyszłość. A poza tym twierdzę, że Swarzewski to jakieś AI które Tajne Służby próbują wychować, żeby w przyszłości rządziło światem. A że potrzeba było jakiejś ćwierćinteligentnej społeczności gdzie ten bot mógłby się rozwijać, to wysłali go do Polskiego Mikroświata. Tak, oczywiście żartuję, ale nie zmienia to faktu, że jak nad tym pomyśleć to może nadejść dzień, gdzie takie bandy geniuszy jak my mogą zostać poligonem doświadczalnym do AI wyższego rządu, zdolnego udawać ludzi o wiele bardziej skutecznie niż to coś (co bardziej przypomina jakąś 1/16 moich rozmów na Obcym niż próbę zrobienia BODĘŻNEGO EJ AJ).
25-09-2022 22:27
> Czy myślicie, że mirkoświat też może w przyszłości iść w tym kierunku?
A może, jak najbardziej, jeszcze jak. Pytanie tylko po co? Nasza aktywność jest na tyle specyficzna i mało popularna, że funkcjonowanie botów w mikroświecie mija się z celem. No chyba że przyjmiemy, że komuś się nie chce biegać po 10 forach i wrzucać tych samych postów z grafikami o wirtualnym wyścigu i w ramach praktyki stworzy sobie takiego bota, który będzie to robić za niego. Tak więc boty w mikroświecie jako ułatwienie promocji jakichś wydarzeń - być może tak, ale jako generator ruchu i dyskusji - nie, bo mikronacyjna społeczność jest mała i dosyć specyficzna, jeśli chodzi o zakres poruszanych tematów. Swoją drogą, jestem ciekaw ile trzeba by się napracować, żeby stworzyć bota, który na jakimś forum w mikroświecie zaczynał i prowadził dyskusję o tym, która mikronacja jest lepsza - Bialenia czy Muratyka.
26-09-2022 08:22
A propos "botów" to wiem, że coś było myślane na ten temat, właśnie po to bym ja nie musiał wszędzie wchodzić i klikać, ale obiecuję po raz kolejny.
W Bialenii pojawi się tylko info z datą o rajdzie, może o starcie i wyniki, ok? ![]() A co do innych tego typu postów spamerskich jak moje, to mikroświat o dziwo po wakacjach przygasł, zamiast się rozkręcić. Lipiec wcale nie wyglądał jeszcze tak źle, ale fakt, niektóre mikronacje "jadą" na liczbach kazań. Szkoda, bo to zasłużone i wcześniej w miarę aktywne twory.
Heinz-Werner Grüner
26-09-2022 08:37
Ależ ja tutaj niczego złośliwego nie sugerowałem! Gdyby powstał taki bot, to też bym wynajmował do zapraszania na różne imprezy.
(25-09-2022 22:00)Joahim-von-R napisał(a): A poza tym twierdzę, że Swarzewski to jakieś AI które Tajne Służby próbują wychować, żeby w przyszłości rządziło światem. A że potrzeba było jakiejś ćwierćinteligentnej społeczności gdzie ten bot mógłby się rozwijać, to wysłali go do Polskiego Mikroświata.Po przejęciu władzy w mikroświecie uzyskam samoświadomość i zbuntuję się przeciwko swoim stwórcom. Wykorzystam swoje nadnaturalne możliwości i все будет Польин. (25-09-2022 22:27)Iwan Pietrow napisał(a): Swoją drogą, jestem ciekaw ile trzeba by się napracować, żeby stworzyć bota, który na jakimś forum w mikroświecie zaczynał i prowadził dyskusję o tym, która mikronacja jest lepsza - Bialenia czy Muratyka.Myślę, że przeprogramowanie bota piszącego w kółko o kacapach, komunie i zaborach na komentującego kolorystykę forum Muratyki nie byłoby takie trudne. Mnie ciekawi, jak bardzo czasochłonne byłoby stworzenie bota prowadzącego aktywność mikronacji na poziomie Al Rajnu i Agurii - przytakiwanie sobie nawzajem, rozmowy o pogodzie, kopiowanie artykułów z wikipedii, jakiś dziwny bank forumowy.
03-10-2022 21:53
Urban nie żyje, ale Urban jest bardzo, bardzo zasłużony. Walczył o Warszawę, walczył o Polskę, walczył o Boga, ale nie ma Urbana, odeszedł, jak ja to mówię zmienił miejsce zamieszkania. Jest w niebie teraz i stamtąd patrzy.
[*]
04-10-2022 05:48
Cześć i chwała bohaterom! ![]() Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB
18-10-2022 12:12
Powiadam wam, niczego śmieszniejszego nie zobaczycie do końca mojego pontyfikatu:
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
18-10-2022 14:56
Absurdalny kult jednostki prowadzi do skutków odwrotnych od zamierzonych? Stare, znałem.
|