• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tygodnik Bialeński - wątek roboczy
Wstawienie tego samego posta na kilku forach to nie jest wielki problem. Może ustalmy, że jedna osoba będzie odpowiadać za kilka v-państw i w tych podległych sobie v-państwach publikować informacje.

Fajnie by było, gdyby te tygodniki szły w świat. Takie wrzucanie ich wyłącznie na naszą stronę to trochę strata czasu.
Bierzmy pod uwagę wszystkie państwa uznawane?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
(13-03-2022 10:08)Ametyst Faradobus napisał(a): W przypadku ambasad problemem jest małe obsadzenie, ale muszę wymyślić jakiś system wrzucania tego na bieżąco.
Ja mógłbym zostać takim xhargé d’affaires w Winkulii, Insulii, Suderlandzie i państwach UNP (Teutonia, Sclavinia, Baridas).
Już za pierwszego ministrowania miałem coś takiego w głowie. Jutro w wolnej chwili założę temat i byśmy to przedyskutowali i ogarnęli.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Wytycznych nie było, coś tam skleciłem do dzisiejszego wydania, ale jakby co to mogę coś dopisać - dajcie znać.
Dzięki wielkie. W Rzeszy w zasadzie to.
Ametyst Faradobus

Wracamy do tego, żeby strona główna ożyła? Może niekoniecznie w formie w pełni regularnej, bo mamy teraz bardziej luźne podejście do mirkonacji niż przed pół roku, ale od czasu do czasu moglibyśmy poinformować, co się u nas dzieje. Oczywiście nie mówię, że "niech ktoś", tylko ja mógłbym się tym zajmować.
Możemy zrezygnować z głównego tytułu "To Był Tydzień" i ograniczyć się do podtytułu "Przegląd Bialeńskich Wydarzeń".
To jest dobry pomysł. Jeśli mnie pamięć nie myli, to Ametyst ma dostęp do strony, także nie powinno być problemu z powrotem do publikowania.

I tak - wrzucajmy informacje jak będziemy mieli coś ciekawego do napisania. Poprzednia koncepcja regularnego publikowania się nie sprawdziła z wielu powodów, m.in. też z tego, że bywały tygodnie, w których w Bialenii się niewiele działo i nie było o czym pisać.
No to może tak na dobry początek i w ramach próby generalnej:

PREZYDENT

Prezydent Iwan Pietrow przywrócił obywatelstwo bialeńskie Akrypie Ali Shariati oraz Andrzejowi Płatonowiczowi Ordyńskiemu. Z kolei Joahim von Ribertrop odstąpił od planu opuszczenia kraju.

Konduktor wznowił dysputę o reformie Republiki. Wszyscy obywatele i mieszkańcy zaproszeni są do zabrania głosu. To prawdopodobnie największe zmiany w Bialenii od listopada 2013 r.

POLITYKA
Akrypa Ali Shariati oraz Andrzej Płatonowicz Ordyński zakładają nową partię: Ruch na rzecz Dżamahiriji.

ROZRYWKA
Karol Medycejski objawił się na balkonie Mocking-At-Thee-Manor

NAUKA
Trwa dyskusja na temat podstawy programowej dla szkół podstawowych z historii i mikrozofii.

Tarsycjusz Operar obronił dysertację doktorską, której tematem były stosunki Magnifikatu i Muratyki.
Mam dostęp, mogę wrzucać. Może zbierzmy do niedzieli?
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: