• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uporządkowanie UB
Szanowne Państwo, Kochani moi,

w związku z przeprowadzaną właśnie reformą forum dążącą do jego uproszczenia należy zastanowić się nad działem naszego Uniwersytetu, a także nad jego strukturą. W związku z powyższym chciałbym poddać pod dyskusję następujące kwestie:

1. Utworzenie jednego wydziału w miejsce Wydziału Nauk Humanistycznych, Wydziału Nauk Społecznych i Instytutu Mikrozofii na bazie struktury WNH. Wydaje mi się, że jest to najprostsza droga do uniknięcia przerostu formy nad treścią. Proponowaną nazwą nowego wydziału jest Wydział Sztuk Wyzwolonych. 

2. Utworzeniem w ramach Uniwersytetu jednej sali wykładowej (do publikowania wykładów wszelkiej maści) oraz jednej wspólnej biblioteki, co już w zasadzie mamy.

3. Wreszcie przeniesienia siedziby Senatu do Rektoratu, bez osobnego działu. Senat i tak obraduje rzadko, więc w zasadzie nie ma ryzyka pogubienia się.

Dajcie mi proszę znać do końca tygodnia, co Szanowne Państwo sądzi o tego typu zmianach.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Nie mam uwag poza nazwą nowego wydziału. Może lepiej Wydział Humanistyczno-Społeczny?
Normicko brzmi, jak dla mnie.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

A sztuki wyzwolone są dobre dla tfu! łacinników.
Ametyst Faradobus

Ale my tu o wydziale uniwersytetu, a nie o szkole specjalnej...
Nasze służby siłowe powinny kształcić się w Szkole Specjalnej.
Ametyst Faradobus

Ja bym jednak wolał, żeby nasze służby nie miały nic wspólnego z SS.
Zawsze potrzeba elektryków.

[Obrazek: 0002YKSDWR6LFDJP-C122-F4.jpg]
Ametyst Faradobus

Elektrycy przydadzą się wszędzie.
Aleksander Czerepach
Prezydent Federacji Garmanii

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości