• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Z. Sprawy organizacyjne Usterki i błędy - zgłoszenia
Wstyd respektować jakieś papierki podpisane pod sarmackim butem, ale można na nowo.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Zachowaliśmy ciągłość, nie powiesiliśmy Burbona, więc respektować trzeba. Wink
Burbonów się ścina.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Dla woja jest kamienny mur
Szlachetnym miecza błysk i lśnienie
Dla łotrów zaś napięty sznur
Dla łotrów poniżenie.
Chciałabym zwrócić uwagę, że na forum Bialenii chyba się zalęgły boty.

Od kilku godzin, licznik aktywności pokazuje dość zawrotną liczbę >80 aktywnych gości na forum, z czego większość wykonuje takie akcje jak np. „Ocenia wątek”, „Przegląda informacje o braku dostępu”, czy „Drukuje wątek Czo tu się odkadafiło?” (!). To trochę podejrzane, IMO.
Już od jakiegoś czasu tak jest. Na szczęście rejestrację użytkowników musi zatwierdzić któryś z administratorów, więc chociaż nic nie piszą. Chociaż w sumie byłby to jakiś sposób na podniesienie aktywności. Big Grin
> Na szczęście rejestrację użytkowników musi zatwierdzić któryś z administratorów, więc chociaż nic nie piszą.

Tyle że najprawdopodobniej to nie są wcale boty spamujące, tylko rosyjskie/ukraińskie crawlery zbierające dane marketingowe, które jedyne co robią to zużywają nadmiernie zasoby serwera. Wiem, bo na serwerze wandejskim też takich się sporo zaroiło i musiałam je poblokować w .htaccess.
Czy mógłbym prosić o stworzenie działu dla Ruchu Czwartej Pozycji?
Oczywiście, gotowe.
Myślę, że powinniśmy wprowadzić jakieś zapory przeciwko botom. Codziennie jakieś się rejestrują i trzeba je usuwać.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości