• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Nie, zdecydowanie kto inny. Zupełnie inny styl, inna specyfika...
Ciekawa audycja, pomogła mi nadrobić zaległości w informacjach z Rotrii. Dobrze byłoby, gdyby projekt był kontynuowany.
Co do Surmenii, życzę powodzenia, powrót do życia po takim czasie byłby ewenementem.
> A to nie jest Karbiak?

Nie. Karbiak jest akurat inteligentny.

Jedyna osoba jaką podejrzewam o bycie Karbiakiem w Dreamlandzie jest Jarek Wawrzyniak, ale to też nie ten styl, poziom intelektualny i poziom szkalingu.
W Sewerbii rozpoczęła się kampania w wyborach do parlamentu.
http://forum.sewerbia.cba.pl/showthread.php?tid=29
Дмитрий Сергеевич Медведов

Wawrzyniaka też podejrzewam, ale mimo wszystko Wawrzyniak jest trochę bardziej zrównoważony i mniej radykalny. Wawrzyniak to po prostu normalny człowiek, który potrafi krytycznie podejść do mechanizmów mikroświata. I jest to reakcja naturalna i zdrowa. Nie wiem jakiemu nowego mikronaucie może podobać się S. i tym podobne, chyba 4-klasiście, któremu imponuje, że dorośli traktują go nibypoważnie i chwalą, byle tylko nie odszedł (przynajmniej dopóki nie proponuje zmian). Wink
Także ja bym chętnie z Wawrzyniakiem podyskutował, może zwróciłby mi uwagę, jakie zmiany powinniśmy wprowadzić w Bialenii.
http://suderland.y0.pl/showthread.php?tid=3377
Krótka dyskusja w Suderlandzie nt. ewentualnego Paktu Północnego. Nastroje dają nadzieję na udział RS w projekcie. Nie powinniśmy (wszyscy: RS, FN, Sewerbia, RB) zmarnować takiej okazji na przełom w polityce zagranicznej.
To jest szansa na coś wyjątkowego. Tego nie można zmarnować!
Дмитрий Сергеевич Медведов

"Wspomniano o sojuszu, z kim zatem mielibyśmy do niego wejść? Z Sewerbią i FN? Śmiechu warte. Mamy aliansować z grutinowskim chochołem i tą chuliganerią? Ewentualne nasze dołączenie w taką współpracę oznaczałoby naszą aprobatę dla klonerstwa, dla chuligaństwa, dla łamania prawa a tego chyba nikt z nas nie chce zrobić. Bialenia widocznie jest gotowa, no cóż, widać od czasu wyjścia z KS Wasze standardy spadły do dawnego poziomu. Tak jak szanujący się człowiek, gdy wyczuwa z daleka spelunę to ją omija tak i my chcemy trzymać się z od tego piekiełka z daleka. Kretynom się nie przyklaskuje, kretynów się omija a w ostateczności do nich strzela." - Prezydent Suderlandu.
Rozpocząłem rozmowę z Ministrem Spraw Zagranicznych Piotrem Pawłowiczem na temat reakcji na tę skandaliczną wypowiedź. 
Opinie na temat Sewerbii i FN można mieć różne, ale stawiania podległej Bialenii ponad niepodległą to hańba, która uniemożliwia jakąkolwiek współpracę. Wypowiedź tą uznajemy za jawny akt wrogości.
W imieniu Ministerstwa Spraw Zagranicznych, oznajmiam, że naród Suderlandzki chyba za bardzo wziął się za politykę mocarstwa na kontynencie Nordackim i myśli, że może opiniować kogo chce jak chce. W swoim imieniu jako dumnego syna ziemi Brodryjskiej jak i Ministra Najjaśniejszej Republiki Bialeńskiej, wyrażam dezaprobatę dla takiego zachowania.
Panie Prezydencie jeśli istnieje taka możliwość chciałbym także cofnąć uznawanie Republiki Suderlandu w Bialenii.
[Obrazek: FlYScNM.png]
Żądamy wojny!
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości