• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Z. Sprawy organizacyjne Usterki i błędy - zgłoszenia
Jestem za. I tak ludzie sobie wrzucają odznaczenia do stopek.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Gdyby wszystkie baretki były działające, to pewnie nikt by ich do stopek nie pchał. Smile
[Obrazek: FlYScNM.png]
Dlatego do czasu zrobienia nowych i działających wyłączmy je. Zaraz napiszę do Bajtusia w tej sprawie.
zrobione
Dzięki...  Smile
Dzięki serdeczne, od razu lepiej.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Gdybym miał wypisać wszystkie błędy względem tego, co pamiętam z funkcjonowania forum, to:

1. Baretki powinny wyświetlać się w gablocie w profilu (działa poprawnie), nie działa za to ich wyświetlanie pod podpisem.
2. W ogóle nie działa system gospodarki oparty na skrypcie Newpoints.
3. Nie działa lista członków grup po kliknięciu w daną grupę w legendzie.
4. Pomiędzy <div id="logo">, a <div id="panel"> jest niepotrzebne przesunięcie do nowej linii <br>, który objawia się białym paskiem między logiem forum, a panelem z odnośnikami.
5. Po naprawie cytowania przez Helwetyka podczas logowanai się na forum okienko do wpisywania loginu i hasła wyrzuca gdzieś na sam dół strony.
6. Nie ma w ogóle systemu alertów
7. Nie ma w ogóle systemu oznaczania innych osób (@mention)
8. Nie wiem jak z ankietami, bo nie mam dostępu do lokalu wyborczego.
9. Brzydkie godło przy działach, takie spikselizowane. Pamiętam, że było większe.
10. Rangi pod awatarami też są brzydkie, nie są w ogóle ujednolicone.

bialenia.org.pl znowu wróciła jako osobna strona internetowa xd

Wielki plusik za to, że konsola nie sypie żadnymi błędami.

Co do urozmaicenia forum, kącik propagandowy po prawej stronie na stronie głównej (pod statystykami) - można to zautomatyzować pluginem do wstawiania reklam.
Tak samo można zrobić z prostym sliderem nad działami forum.

MyBB ma cron, więc można dać popis informatycznemu rozwojowi gospodarki. Pytanie czy znaleźli by się chętni.

Uprzedzę kolejne te same pytania, nie wrócę do adminowania. Nie mam na to czasu.
Regentka Dreamlandu donosi, że nie mogła się dostać na nasze forum.
Ametyst Faradobus

Miałem podobnie, gdy się rejestrowałem. Jeśli za szybko wpisze się swoje dane do rejestracji tj. w mniej niż 30 sek to system uznaje to chyba za jakiegoś bota. Nie przewiduje, że doświadczony mikronauta ma wprawę we wklepywaniu loginów i haseł Smile
(16-11-2021 23:24)Ametyst Faradobus napisał(a): Regentka Dreamlandu donosi, że nie mogła się dostać na nasze forum.
Też tak miałem, nawet mam po tym pamiątkę w profilu. Można ten czas skrócić albo zupełnie wyłączyć.
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
[Obrazek: 1000.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości