• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Koleje
Szanowne Państwo,

za jedną z lepiej pomyślanych inicjatyw powstałych w ramach Rzeszy Bialeńskiej uważam Koleje Rzeszy: udało się wypracować sporo sensownie pomyślanych linii z ładnymi schematami i żal by było z tego rezygnować. Tak się złożyło, że wszystkie ukończone linie powstały na terenie obecnego Emiratu stąd mam prostą propozycję: niech w ramach jakiegoś porozumienia Emirat przejmie firmę i przekształci ją w jakieś Koleje Emiratu inb4 Emirates. W gruncie rzeczy będzie to kwestia wykorzystania gotowych materiałów.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Tak, a jak Emir nie przejmie, to ja mogę je sprywatyzować.

Konduktorze Łaskawy,

Emirat z chęcią przejmie, natomiast otwartą pozostaje kwestia tego, kto konkretnie się tym zajmie - ja kolejarstwem się nigdy nie zajmowałem i nie mam tego w planach na najbliższy czas. A więc, kto chce do rady nadzorczej? Ja będę przychodził raz do roku na zebrania i zgarniał pensję.
Ja mogę.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

To jak, mam przepisać Koleje na rzecz Emiratu?
Ametyst Faradobus

Można by też w Wilajecie Anatolii uruchomić koleje.
Aleksander Czerepach
Prezydent Federacji Garmanii

(30-12-2022 17:00)Ametyst Faradobus napisał(a): To jak, mam przepisać Koleje na rzecz Emiratu?
Proszę bardzo.
(30-12-2022 18:08)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a):
(30-12-2022 17:00)Ametyst Faradobus napisał(a): To jak, mam przepisać Koleje na rzecz Emiratu?

Proszę bardzo.

Dej.

Macie, nie udławcie się. Odwdzięczycie się korzystną ceną za moje dawne lenno w Jaruzelimie.
Ametyst Faradobus

Nic dla ciebie nie będzie. Do roboty idź, a nie żebrzesz o donejty.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości